search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 09:31
MENU CLOSE

Ο Ζελένσκι ακυρώνει όλα τα ταξίδια του στο εξωτερικό – Δυσκολεύει η κατάσταση στο Χάρκοβο

15.05.2024 13:31
zelenski-ap

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέβαλε όλες τις προγραμματισμένες επισκέψεις του στο εξωτερικό, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του, εξαιτίας της ρωσικής επίθεσης στην ουκρανική περιφέρεια του Χαρκόβου.

«Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έδωσε εντολή να αναβληθούν όλες οι προγραμματισμένες επισκέψεις στο εξωτερικό για τις επόμενες ημέρες και να οριστούν νέες ημερομηνίες», έγραψε στο Facebook ο Σεργκέι Νικιφόροφ.

Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι ο Ζελένσκι ανέβαλε επίσκεψή του στην Ισπανία και στην Πορτογαλία. Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε επρόκειτο να παραθέσει δεξίωση και δείπνο προς τιμήν του Ζελένσκι στις 17 Μαΐου.

Ο Ζελένσκι επρόκειτο επίσης να υπογράψει μια διμερή συμφωνία ασφαλείας με τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ έπειτα από κοινή διακήρυξη του ΝΑΤΟ τον περασμένο χρόνο.

Μαζί με άλλες χώρες της ΕΕ, η Ισπανία έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει την Ουκρανία με οικονομική και στρατιωτική βοήθεια μετά την ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022.

Εν τω μεταξύ οι ρωσικές δυνάμεις πήραν υπό τον έλεγχό τους δύο ακόμα οικισμούς στην ουκρανική περιοχή του Χαρκόβου και έναν στην περιοχή της Ζαπορίζια, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν το Χλίμποκε και το Λουκιάντσι στο Χάρκοβο και το Ρομπότινε στην Ζαπορίζια, σύμφωνα με το υπουργείο.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει ανεξάρτητα τις αναφορές από το πεδίο της μάχης

Διαβάστε επίσης:

Το Ιράν υιοθέτησε το weekend την Παρασκευή και το Σάββατο

Σπάνια σιαμαία «αράχνη» γεννήθηκαν με τρία πόδια και τέσσερα χέρια – Η καθοριστική επέμβαση και τα στατιστικά (photos)

ΗΠΑ: Το υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορεί την Boeing ότι παραβίασε τους όρους αποφυγής δίωξης μετά τη συντριβή του 737 Max

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 09:31