search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 03:30
MENU CLOSE

Μαρινάκης για νέα γυναικοκτονία: Υποκριτική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα – Τι ζήτησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

16.05.2024 13:38
pavlos_marinakis_new

Με αμηχανία «υποδέχθηκε» η κυβέρνηση τη νέα γυναικοκτονία στο Μενίδι, τόσο λόγω του γεγονότος ότι το θύμα, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το panic button, όσο και λόγω του ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο περιστατικό, είχε πει στον ΣΚΑΪ ότι «χρειάζεται και μία συνολική προσπάθεια ευαισθητοποίησης, κυρίως των γυναικών».

Ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι καθημερινά γίνονται περίπου 50 συλλήψεις για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ωστόσο υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατόν να εξαλειφθεί το φαινόμενο και είπε χαρακτηριστικά ότι όποιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο, είναι «τουλάχιστον πολιτικός απατεώνας» και ότι «κοροϊδεύει τον κόσμο», προσθέτοντας ότι το να γίνεται αντιπολίτευση πάνω σε μια γυναικοκτονία είναι ανήθικο και ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι υποκριτική.

Στο ίδιο πλαίσιο, επανέλαβε όλα τα μέτρα που έχει λάβει ως σήμερα η κυβέρνηση για την προστασία των γυναικών από φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας – panic button (για το οποίο είπε ότι το θύμα δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει), ασφαλή σπίτια για θύματα κακοποίησης, ειδικά τμήματα αντιμετώπισης του φαινομένου στα αστυνομικά τμήματα (18 ως σήμερα με στόχο να πολλαπλασιαστούν) και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία, λέγοντας ότι όταν ήταν κυβέρνηση ούτε διανοήθηκε να ασχοληθεί με αυτά τα εργαλεία.

Βέβαια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν εξήγησε – παρότι ρωτήθηκε εμμέσως – γιατί η κυβέρνηση επιμένει να μην κατοχυρώνει νομοθετικά τον όρο «γυναικοκτονία», ενώ επανέλαβε ότι καμία χώρα δεν έχει κατορθώσει ως σήμερα να εξαλείψει το φαινόμενο, όποια μέτρα κι αν έχει λάβει και εξήγησε ότι στο πλαίσιο της ενίσχυσης της αστυνόμευσης, 2.000 άνδρες και γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν επιστρέψει στην «ενεργό δράση», από γραφεία ή άλλες αποσπάσεις.

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε νωρίτερα την κυβέρνηση να αφήσει τον αυτοθαυμασμό και να λάβει μέτρα, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να δεχτεί τη νομική κατοχύρωση του όρου γυναικοκτονία, «ως μια ελάχιστη συμβολή στη συνολική κοινωνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας» και «να λάβει μέτρα για την ανάδειξη της κοινωνικής διάστασης του προβλήματος και μια εκτεταμένη συζήτηση με στόχο την αλλαγή αντιλήψεων».

Διαβάστε επίσης

Νέα Αριστερά για Μητσοτάκη: «Σπόνσορας της εισφοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας – Μέγας χορηγός των εθνικιστών του VMRO»

Συμφωνία των Πρεσπών: Διαψεύδουν κύκλοι του ΥΠΕΞ εμπλοκή Γεραπετρίτη

Ο Δένδιας διέψευσε αποστολή κοντέινερ στην Ουκρανία – Επιβεβαίωσε αποστολή οπλισμού σε άλλη χώρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 01:02