search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 08:29
MENU CLOSE

Μενίδι: «Μπαλάκι» οι ευθύνες μεταξύ αστυνομίας και δικαιοσύνης – Αιτιάσεις στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία για την σορό, τι απαντά ο Καρακούκης

16.05.2024 17:50
menidi-12

Συγκλονίζουν οι εικόνες που καταγράφονται λίγο μετά την άγρια δολοφονία της 40χρονης γυναίκας στο Μενίδι λίγα μόλις μέτρα μακριά από το σπίτι της.

Λίγο πριν τις 5:00 τα ξημερώματα περίοικος εντόπισε την 40χρονη γυναίκα πεσμένη στο πεζοδρόμιο μέσα σε λίμνη αίματος και με ένα μαχαίρι καρφωμένο στη κοιλιά, ωστόσο προκλήθηκε σάλος μετά τις πληροφορίες ότι ο ιατροδικαστής άργησε να φτάσει στο σημείο της δολοφονίας.

Το σημείο άμεσα αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και κλήθηκε ιατροδικαστής έτσι ώστε να κάνει την πρώτη εξέταση στη σορό της 40χρονης, αλλά το θύμα φέρεται να έμεινε στο πεζοδρόμιο με το μαχαίρι στην κοιλιά και την 16χρονη κόρη της δίπλα της, για πάνω από 5 ώρες! Πάντως, ο επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης τόνισε ότι η Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για την δολοφονία στις 08:15 και αμέσως ξεκίνησε τις διαδικασίες. 

Ο 50χρονος ύποπτος για τη δολοφονία της 40χρονης στο Μενίδι που συνελήφθη τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης, παρέμενε ελεύθερος παρά το γεγονός ότι η άτυχη γυναίκα τον είχε καταγγείλει τρεις φορές στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία. Μάλιστα ο 50χρονος θα δικαζόταν αύριο μετά την τελευταία μήνυση σε βάρος του που έγινε από τη 40χρονη πριν από περίπου δέκα μέρες.

Στις 7 Μαΐου ο αναζητούμενος ως δράστης της γυναικοκτονίας στο Μενίδι συνελήφθη μετά από καταγγελία του θύματος για ενδοοικογενειακή βία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε τότε στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη Με αυτές τις κατηγορίες παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας την επόμενη ημέρα 8/5.

Στο διδακτήριο όμως, δεν εμφανίστηκε ούτε η 40χρονη ούτε η κόρη της και δεν υπήρχε η ιατροδικαστική. Έτσι η δίκη αναβλήθηκε για τις 17 Μαΐου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη το δικαστήριο σύμφωνα με το νόμο δεν μπορούσε να διατηρήσει την κράτηση του κατηγορούμενου και ως εκ τούτου τον άφησε ελεύθερο.

Δικαστικές πηγές επισημαίνουν ότι ο εισαγγελέας που είχε τη δυνατότητα τον κράτησε μέχρι τη δική του, αλλά από εκεί και πέρα μετά την αναβολή της δίκης και άρθρο 424 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας το δικαστήριο δεν είχε άλλη επιλογή από το να τον αφήσει ελεύθερο υποχρεωτικά.

Η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ, μίλησε στο LIVE NEWS για την υπόθεση. «Το γιατί δεν εμφανίστηκαν οι δύο γυναίκες, μητέρα και κόρη, δεν το γνωρίζω. Δεν γνωρίζω εάν κλήθηκαν στο δικαστήριο. Είναι πολύ πιθανόν η 40χρονη να ήταν στο νοσοκομείο αν και δεν προσκόμισε κάποιο έγγραφο. Δεν εκκρεμούσε κάτι σε βάρος του φερόμενου ως δράστη. Ακόμη και μετά την καταγγελία, η αστυνομία, πρότεινε στο θύμα να μεταφερθεί μαζί με τα παιδιά της σε δομή και να μπει το panic button, αλλά αρνήθηκε».

Την ίδια ώρα, ο προϊστάμενος Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης, αναφερόμενος στο εάν ο ιατροδικαστής άργησε να φτάσει στο σημείο της δολοφονίας τόνισε:

«Είναι ψευδές πως ο ιατροδικαστής πήγε μετά από 6 ώρες. Έχω καταγράψει τα πάντα στο κινητό μου. 8 και 15 επικοινώνησε με εμένα αστυνομικός, και αμέσως φρόντισα να πάει ιατροδικαστής που μένει κοντά στο σημείο. Ο κ. Μάντακας μετέβη με δικό του αυτοκίνητο στο σημείο και στις 9 είχε καταγράψει ήδη τα πάντα. Μετέβη ο ίδιος στο νεκροτομείο και έκανε την νεκροτομή. Ο ιατροδικαστής δεν ευθύνεται. Η σορός απομακρύνθηκε στις 11 η ώρα».

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Κώστα Κωστόπουλου: Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τον σκηνοθέτη πρότεινε ο εισαγγελέας

Λέσβος: Κάηκε ολοσχερώς το Πνευματικό Κέντρο Καλλονής «Λέσχη Αρίσβη» – Στάχτη 6.500 τόμοι σπάνιων βιβλίων

Μενίδι: Συνελήφθη ο εν διαστάσει σύζυγος της 40χρονης που δολοφονήθηκε – Βίντεο ντοκουμέντο μετά τη γυναικοκτονία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 08:25