search
ΣΑΒΒΑΤΟ 15.06.2024 20:25
MENU CLOSE

Αυτές είναι οι πτήσεις με τις περισσότερες αναταράξεις στον κόσμο

22.05.2024 19:04
SIGAPORE_AIRLINES
AP

Η εφιαλτική πτήση της Singapore Airlines που εκτελούσε το δρομολόγιο Λονδίνο – Σιγκαπούρη και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας 73χρονος και δεκάδες να τραυματιστούν ξύπνησε μνήμες από άλλες παρόμοιες πτήσεις με σοβαρές αναταράξεις με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας κύκλος αναλύσεων. Ποιες διαδρομές είναι η πιο ταραχώδεις που έχουν καταγραφεί σύμφωνα με το site Turbli που αποτελεί ιστότοπο πρόβλεψης αναταράξεων.

Τη στιγμή που η είδηση με τον έναν νεκρό και τους 30 τραυματίες εκ των οποίων οι 20 είναι στην εντατική συγκλονίζει κάνοντας τον γύρο του κόσμου, η Daily Mail δημοσίευσε λίστα με αεροπορικές διαδρομές όπου έχουν παρατηρηθεί σοβαρές αναταράξεις βασισμένη στα στοιχεία του Turbli. Δύο εξ αυτών βρίσκονται στην Ευρώπη και πρόκειται για πτήσεις μικρών αποστάσεων.

Η αναταραχή σε μια πτήση προκαλείται από σημεία άγριου ανέμου. Αυτά συνήθως προκαλούνται από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, όπως καταιγίδες, πτήσεις πάνω από ορισμένα εδάφη ή πολύ κοντά σε άλλα αεροπλάνα.

Υπάρχει επίσης το φαινόμενο της αναταραχής «καθαρού αέρα», η οποία προκαλείται όταν δύο σώματα αέρα που κινούνται με διαφορετικές ταχύτητες συναντώνται και συχνά αιφνιδιάζουν τους πιλότους.

Όταν ένα αεροπλάνο συναντά αναταράξεις, το αεροσκάφος κουνιέται είτε πάνω-κάτω είτε από τη μία πλευρά στην άλλη.

Στην περίπτωση λοιπόν, που τρέμετε στην ιδέα των αναταράξεων, αξίζει να ρίξετε μια ματιά στην παρακάτω λίστα του site Turbli, ο οποίος συγκέντρωσε τα 10 δρομολόγια από το 2023 που ήταν γνωστό ότι θα παρουσιάσουν αναταραχές, στα οποία περιλαμβάνονται και δύο ευρωπαϊκά.

Η πιο ταραχώδης διαδρομή για το 2023

Στην πρώτη θέση βρίσκεται μια πτήση μεταξύ των χωρών της Νότιας Αμερικής, Χιλής και Βολιβίας, με τη διαδρομή των 1905 χιλιομέτρων να έχει τον υψηλότερο ρυθμό διάχυσης στροβίλων πέρυσι.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ένα ταξίδι 210 χιλιομέτρων μεταξύ του Αλμάτι στο Καζακστάν και της Μπισκέκ πρωτεύουσας του Κιργιστάν.

Οι πιο ταραχώδεις ευρωπαϊκές διαδρομές

Η πρώτη από τις δύο ευρωπαϊκές διαδρομές που περιλαμβάνονται στον κατάλογο είναι η διαδρομή Μιλάνο- Γενεύη, μια διαδρομή που διασχίζει τις ψηλές κορυφές των Άλπεων και κατατάσσεται ως η πέμπτη πιο ταραχώδης.

Ενώ η παρόμοια ορεινή διαδρομή από το Μιλάνο προς τη Ζυρίχη έρχεται να συμπληρώσει τη λίστα στο νούμερο 10.

Η λίστα

Σαντιάγο (SCL) – Σάντα Κρουζ (VVI)
Αλμάτι (ALA) – Μπισκέκ (FRU)
Λαντσόου (LHW) – Τσενγκτού (CTU)
Centrair (NGO) – Σεντάι (SDJ)
Μιλάνο (MXP) – Γενεύη (GVA)
Λαντσόου (LHW) – Ζιάν Γιάνγκ (XIY)
Οσάκα (KIX) – Σεντάι (SDJ)
Ζιάν Γιάνγκ (XIY) – Τσενγκτού (CTU)
Ζιάν Γιάνγκ (XIY) – Τσονγκτσίνγκ (CKG)
Μιλάνο (MXP) – Ζυρίχη (ZRH)

Στην εντατική 20 επιβάτες

Είκοσι άτομα που ταξίδευαν στην πτήση της Singapore Airlines, η οποία έπεσε σε αναταράξεις πριν από την επείγουσα προσγείωση στην Μπανγκόκ χθες, Τρίτη, νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης, όπως ανακοίνωσαν σήμερα τα ιδρύματα αυτά.

«Οι ασθενείς από την Αυστραλία, τη Βρετανία, το Χονγκ Κονγκ, τη Μαλαισία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη και τις Φιλιππίνες βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία Samitivej Srinakarin και Samitivej Sukhumvit», δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομειακού ομίλου στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).

Σύμφωνα με τη Singapore Airlines, 74 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος βρίσκονται ακόμη στην Μπανγκόκ και ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει όχι μόνο τους νοσηλευόμενους αλλά και τους συγγενείς τους.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Πρόωρες εκλογές στις 4 Ιουλίου ανακοινώνει ο Σούνακ – Ξεκίνησε το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο

Γλυπτά Παρθενώνα: Τέλος ο μύθος περί επιστροφής – Δεν τα δίνουν οι Βρετανοί αν δεν αναγνωρίσουμε πως είναι… δικά τους

Λήξη συναγερμού στην έδρα της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής – Έλαβαν φιαλίδια με αίμα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15.06.2024 20:21