search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 11:19
MENU CLOSE

Έκρηξη σε εργοστάσιο πυρίτιδας στην Κολομβία: Μια νεκρή, πάνω από 30 τραυματίες (videos)

23.05.2024 11:10
colombia-ergostasio-fotia

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι 33 τραυματίστηκαν στην έκρηξη σε εργοστάσιο που παράγει πυρίτιδα για πυροτεχνήματα χθες το απόγευμα κοντά στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε από τις τοπικές αρχές.

«Οι υγειονομικές αρχές αναφέρουν ότι 33 άνθρωποι τραυματίστηκαν και μια γυναίκα, δυστυχώς, έχασε τη ζωή της», ανέφερε ο δήμαρχος στη βιομηχανική κοινότητα Σοάτσα, ο Χουάν Σάντσες Περίκο, μέσω twitter. Είχε αναφέρει προηγουμένως ότι 29 τραυματίες διακομίστηκαν σε τέσσερα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Κολομβίας, ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε χθες περί τις 17:00 (τοπική ώρα· περί τη 01:00 σήμερα ώρα Ελλάδας) τη βιομηχανική κοινότητα Σοάτσα.

Μεγάλο μέρος πυροτεχνικού εργοστασίου, στην πλαγιά βουνού, καταστράφηκε εξαιτίας της έκρηξης και καιγόταν ακόμη καθώς πλησίαζε η νύχτα, έδειξαν βίντεο από τον αέρα που μετέδωσαν ΜΜΕ.

H στιγμή που άρχισε η φωτιά στο εργοστάσιο:

Μετά την έκρηξη στο εργοστάσιο Pirotécnica El Vaquero, η αιτία της οποίας παραμένει άγνωστη ως αυτό το στάδιο, στάλθηκαν μέσα και οχήματα της πυροσβεστικής και σωστικά συνεργεία από την πρωτεύουσα, γνωστοποίησε ο δήμαρχος στην Μπογκοτά, ο Κάρλος Γκαλάν.

Οι τοπικές αρχές επιχειρούν με υποστήριξη της αστυνομίας, της Πολιτικής Προστασίας και προσωπικού μονάδων εξουδετέρωσης εκρηκτικών.

Παράθυρα σπιτιών γύρω από το εργοστάσιο έγιναν θρύψαλα κι επιτόπου επιχειρούσαν πυροσβεστικά οχήματα, δείχνουν φωτογραφίες που δημοσιοποίησε μέσω twitter η διεύθυνση του πυροσβεστικού σώματος της Κολομβίας.

Διαβάστε επίσης:

Η Κίνα κυκλώνει την Ταϊβάν, κάνοντας για πρώτη φορά τέτοιας έκτασης στρατιωτικά γυμνάσια

Ουκρανία: Χτυπούσε άγνωστες γυναίκες στη μέση του δρόμου και δεν αντιδρούσε κανείς – Σοκαριστικό video

Μεξικό: Πέντε νεκροί, 50 τραυματίες από κατάρρευση εξέδρας σε προεκλογική συγκέντρωση (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 11:14