search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 08:35
MENU CLOSE

Λίβανος: Ένας νεκρός και τρεις μαθητές τραυματίες από ισραηλινή επιδρομή

23.05.2024 12:03
lebanon_new

Ένας άνδρας σκοτώθηκε το πρωί της Πέμπτης (23/5) από ισραηλινό πλήγμα που τον είχε στόχο στον νότιο Λίβανο, ενώ τρεις μαθητές που περνούσαν από το σημείο με σχολικό λεωφορείο τραυματίστηκαν, μετέδωσε το πρακτορείο ANI.

Από την αρχή του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου, η Χεζμπολάχ εξαπολύει τακτικά επιθέσεις εναντίον του βόρειου Ισραήλ, σε ένδειξη υποστήριξης προς το παλαιστινιακό κίνημα.

Σε αντίποινα ο ισραηλινός στρατός απαντά με πλήγματα ολοένα και πιο βαθιά στον Λίβανο στοχοθετώντας στελέχη της Χεζμπολάχ.

Όπως μετέδωσε το ANI, «drone του εχθρού στοχοθέτησε όχημα στον δρόμο που οδηγεί στη Νταμπατιγέ», μια πόλη σχετικά μακριά από τα σύνορα με το Ισραήλ, «ο οδηγός του οποίου σκοτώθηκε».

Τρεις μαθητές που πήγαιναν στο σχολείο τραυματίστηκαν, πρόσθεσε.

Διασώστης της Πολιτικής Προστασίας επιβεβαίωσε τον απολογισμό και διευκρίνισε ότι οι μαθητές «τραυματίστηκαν ελαφρά από σπασμένα γυαλιά», καθώς έσπασαν τα τζάμια του σχολικού λεωφορείου.

Στη διάρκεια των επτά τελευταίων μηνών, τουλάχιστον 429 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μαχητές της Χεζμπολάχ και 82 άμαχοι, έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP.

Από την ισραηλινή πλευρά, 14 στρατιώτες και 11 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, με βάση επίσημο απολογισμό, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και στις δύο πλευρές των συνόρων.

Διαβάστε επίσης:

Υπερτουρισμός: Η εξέγερση εναντίον των «κακών τουριστών» και οι νέοι προβληματισμοί στην τουριστική βιομηχανία (videos)

Έκρηξη σε εργοστάσιο πυρίτιδας στην Κολομβία: Μια νεκρή, πάνω από 30 τραυματίες (videos)

Ουκρανία: Χτυπούσε άγνωστες γυναίκες στη μέση του δρόμου και δεν αντιδρούσε κανείς – Σοκαριστικό video

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 08:30