search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 13:15
MENU CLOSE

Μητσοτάκης στο Άργος: «Οι πολίτες θα στείλουν μήνυμα υποστήριξης της ΝΔ στις ευρωεκλογές – Να αποκρούσουμε το απολιτίκ lifestyle»

23.05.2024 19:37
mitsotakis-argos-new

Στο Άργος βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία σε κεντρικό σημείο της πόλης και τόνισε μεταξύ άλλων ότι «θα δώσουμε τον αγώνα μας και είμαι σίγουρος ότι το βράδυ των ευρωεκλογών, θα πανηγυρίσουμε ακόμη μία μεγάλη νίκη».

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στα παιδιά που θα δώσουν πανελλήνιες, μιλώντας και για τα ανοιχτά πανεπιστήμια.

«Ξέρω το άγχος και τις δυσκολίες, αλλά να ξέρετε ότι η ΝΔ ενισχύει το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο. Οταν δουν τους κόπους τους να εξαργυρώνονται με την είσοδο σε μια σχολή για την οποία πολέμησαν σκληρά, να ξέρουν πως τος περιμένουν καλές υποδομές, με καλούς καθηγητές όπου δεν θα κάνουν κουμάντο κάτι γκρουπούσκουλα με βαριοπούλες σε πανεπιστήμια ανοιχτά που θα πρυτανεύει η ελευθερία της έκφρασης και όχι η τυραννία του φόβου. Στηρίζουμε το δημόσιο ασχέτως αν επιτρέψαμε να δημιουργηθούν και μη κρατικά πανεπιστήμια. Μόνο κερδισμένο θα είναι από αυτή τη κίνηση το δημόσιο πανεπιστήμιο».

«Κάποια στιγμή φλερτάραμε με την απολυτη καταστροφη και το 2015 η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη, λέγοντας «όχι» σε αυτούς που έπαιξαν κορώνα γράμματα τη μοίρα της χώρας. Και αγωνιστήκαμε με σκοπό να καλύψουμε το χαμένο έδαφος των προηγούμενων ετών. Δεν κρύβω ότι υπάρχουν ακόμη δυσκολίες, αλλά η Ελλάδα του 2024 δεν έχει καμία σχέση με αυτή του 2019. Είναι καλύτερη, πιο ισχυροί με αυξημένους μισθούς, θωρακισμένα σύνορα και κυρίως που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη, διαμορφώνοντας εξελίξεις. Δείτε τι πετύχαμε την τελευταία 5ετια με Ταμείο Ανάκαμψης και τα 36 δις που φέραμε στην Ελλάδα, μια μεταναστευτική πολιτική που έφερε την Ευρώπη στα σύνορα της Ελλάδος, μια στήριξη στους αγρότες μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις και συνεχίζουμε να δουλεύουμε στο να διορθώνουμε αστοχίες και να τους στηρίξουμε. Το τι γίνεται στις Βρυξέλλες αφορά τον κάθε ένα και τη κάθε μία ξεχωριστά» είπε για την οικονομία και τον ρόλο που έπαιξε την τελευταία 5ετια στην Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις κινήσεις της κυβέρνησης για βελτίωση του ΕΣΥ, αλλά και τις παρεμβάσεις για την πρόληψη στην Υγεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην επιστολή που απέστειλε στην ΕΕ μαζί με τον Ντόναλντ Τουσκ με την οποία ζητά κοινή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για για την αντιπυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη. 

«Σήμερα υπέγραψα επιστολή με τον Πολωνό πρωθυπουργό και καλό μου φίλο, Ντόναλντ Τουσκ, με κοινοποίηση σε όλους τους ευρωπαίους ομολόγους μου, και ζητώ από την ΕΕ να διερευνήσει την δυνατότητα κοινής ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για σημαντικά αμυντικά έργα τα οποία θα αφορούν ολόκληρη την Ευρώπη. Το παράδειγμα που έδωσα είναι η δημιουργία μιας πυραυλικής ασπίδας πάνω από ολόκληρη την Ευρώπη. Σκεφτείτε το όφελος για την πατρίδα μας αν καταφέρναμε να διευθετήσουμε ένα τέτοιο ζήτημα με ευρωπαϊκούς πόρους. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα δαπανήσουμε δικούς μας πόρους. Και αναρωτιέμαι που είναι η πολιτική δύναμη, οι ευρωβουλευτές που θα διαπραγματευτούν τέτοιες πρωτοβουλίες. Μόνο η ΝΔ μπορεί να πετύχει σε αυτό το ζήτημα» είπε συγκεκριμένα.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός σημείωσε:

«Ξέρω ότι οι πολίτες τις ευρωεκλογές τις αντιμετωπίζουν ως γραφειοκρατική υποχρέωση ή αγγαρεία. Αυτό είναι λάθος. Ξέρω επίσης ότι μετά από 2 εκλογικές αναμετρήσεις, ίσως υπάρχει κούραση. Αυτές οι εκλογές δεν κρίνουν κυβερνησιμότητα. Αυτή κρίθηκε τον περασμένο Ιούνιο όπου οι Ελληνες πολίτες μας έδωσαν εντυπωσιακό ποσοστό και μας είπαν ότι αναλαμβάνουμε μια πολύ βαριά πολιτική ευθύνη. Κάποιοι το νούμερο αυτό στην αντιπολίτευση, το αντιλαμβάνονται ως αλαζονεία. Εμείς το αντιλαμβανόμαστε ως ποσοστό ευθύνης, σε ορίζοντα 4ετιας. Στις ευρωεκλογές πρέπει να απαντήσουμε στην κούραση και την αδιαφορία, εξηγώντας γιατί οι ευρωπαϊκές αποφάσεις μας αφορούν όλους. Από την κάλπη βγαίνουν και πολιτικά συμπεράσματα. Σύσσωμη η αντιπολίτευση, είτε από τα αριστερά, είτε από τα δεξιά, έχει μετατρέψει τις εκλογές αυτές σε ένα δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης. Λένε “στείλτε μήνυμα”, χωρίς να καταλαβαίνουν τι εννοούν. Οι πολίτες θα στείλουν μήνυμα. Θα είναι μήνυμα σταθερότητας, συνέπειας, συνέχειας και υποστήριξης της ΝΔ. Δεν θέλω το βράδυ των εκλογών να αμφισβητηθεί από κανέναν ότι η κυβέρνηση διαθέτει μια μεγάλη πολιτική νομιμοποίηση για να υλοποιήσει μεγάλες αλλαγές σε ορίζοντα 4ετιας».

Συνεχίζοντας, είπε: «Κάναμε αρκετά τους τελευταίους μήνες με παρεμβάσεις σε οικονομία, υγεία, παιδεία, με την επιστολή ψήφο όπου από όλο τον κόσμο μπορούν να ψηφίζουν από το σπίτι τους και να λένε ότι “επιτέλους γίναμε Ευρώπη”. Κάναμε το νέο δικαστικό χάρτη και άλλες σημαντικές παρεμβάσεις. Οπως στην ασφάλεια, για παράδειγμα στο ποδόσφαιρο. Θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε τον χουλιγκανισμό στα γήπεδα που τα μετατρέπουν σε ζούγκλα» είπε και στάθηκε στη συνέχεια στην ανάπτυξη της οικονομίας που «πηγαίνει στην σωστή κατεύθυνση». «Ξέρω ότι υπάρχει ακρίβεια, αλλά η καλύτερη απάντηση σε αυτήν είναι η μείωση των φόρων και η αύξηση των μισθών» είπε.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του και σχολιάζοντας την αντιπολίτευση για το πως αντιλαμβάνεται την εκλογική μάχη της 9ης Ιουνίου, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε:

«Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι το βράδυ των εκλογών θα είμαστε εκεί να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε. Οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν στις εκλογές του Ιουνίου γιατί κάναμε αυτά που είπαμε και όπου κάναμε σφάλματα τα παραδεχτήκαμε και κοιτάξαμε να τα διορθώσουμε και γιατί η Ελλάδα 4 χρόνια μετά το 2019 ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Αυτή η σχέση εμπιστοσύνης, παραμένει ισχυρή. Τελειώνοντας θέλω να ζητήσω αυτόν τον αγώνα να τον δώσουμε μαζί, να αποκρούσουμε το απολιτίκ lifestyle της αντιπολίτευσης με επιχειρήματα. Δεν μας αξίζει ένας πολιτικός λόγος τοξικός, ρηχός, απολιτίκ που θα μετατρέπει τη συζήτηση σε αρένα. Το επίπεδο εμείς θα το κρατήσουμε και το βράδυ των ευρωεκλογών η παράταξή μας θα φέρει άλλη μια μεγάλη νίκη και θα συνεχίσουμε την δουλειά μας».

Διαβάστε επίσης:

Μαρινάκης σε Βόρεια Μακεδονία για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Θα κάνουμε ό,τι προβλέπεται – «Να τη σεβαστούν πλήρως» λέει ο Βέμπερ

Κασσελάκης: Πιο ακριβό το λάδι σε Ελλάδα από Βέλγιο και Γερμανία – «Θα γράψει νέα επιστολή ο Κυριάκος»

Άγριος καβγάς Γεωργιάδη-Κωνσταντοπούλου στη Βουλή – Ο «θαλαμοφύλακας» και οι «αλεξιπτωτιστές»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 13:15