search
ΣΑΒΒΑΤΟ 15.06.2024 22:25
MENU CLOSE

Πώς αντιδρά το Ισραήλ σε οτιδήποτε δεν του αρέσει…

23.05.2024 06:15
jenin west bank

Λάδι στη φωτιά έσπευσαν να ρίξουν οι κυβερνητικοί εταίροι του Νετανιάχου, αμέσως μετά τις ανακοινώσεις της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Νορβηγίας ότι αναγνωρίζουν το Κράτος της Παλαιστίνης.  Και μάλιστα οι ακροδεξιοί εταίροι του Ισραηλινού πρωθυπουργού προέβησαν σε ενέργειες και δηλώσεις με κοινό σημείο αναφοράς τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Προβοκατόρικη επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Ασφάλειας στο Αλ Άκσα

Ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας, Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, έσπευσε να επισκεφτεί το τέμενος Αλ Άκσα, στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, δηλώνοντας ότι ο ιερός χώρος ανήκει «μόνο στο κράτος του Ισραήλ». Ο Μπεν-Γκβιρ για να μην έχει κανένας απορίες, επισήμανε ότι επισκέφτηκε το Άλ Άκσα ως «απάντηση» στην απόφαση των τριών ευρωπαϊκών κρατών να αναγνωρίσουν ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος.

«Δεν θα επιτρέψουμε ούτε καν μια δήλωση για Παλαιστινιακό Κράτος», δήλωσε ο Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ.

Για τους μουσουλμάνους ο Τρούλος του Βράχου, στο όρος του ναού, όπου βρίσκεται και το τέμενος  Αλ Άκσα είναι τεράστιας θρησκευτικής σημασίας, αφού πιστεύουν ότι στο συγκρότημα αυτό έγινε η ανάληψη του προφήτη Μωάμεθ.

Οικονομικό στραγγαλισμό της Παλαιστινιακής Αρχής θέλει ο υπουργός Οικονομικών

Την ίδια ώρα ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών, Μπεζαλέλ Σμότριτς, δήλωσε ότι στο εξής δεν θα μεταφέρει τους φόρους που εισπράττει το Ισραήλ και τους αποδίδει στην Παλαιστινιακή Αρχή μέσω της Νορβηγίας.

«Η Νορβηγία ήταν η πρώτη που αναγνώρισε μονομερώς ένα Παλαιστινιακό Κράτος σήμερα και δεν μπορεί να είναι εταίρος σε οτιδήποτε έχει σχέση με την Ιουδαία και Σαμάρια», είπε ο Σμότριτς.

Ο Σμότριτς αξίωσε επίσης από τον πρωθυπουργό Νετανιάχου την επιβολή «μέτρων αντιποίνων». Πρότεινε μάλιστα να δημιουργείται ένας νέος οικισμός εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη «για κάθε χώρα που μονομερώς θα αναγνωρίζει ένα Παλαιστινιακό Κράτος». Ζήτησε επίσης την οικοδόμηση δεκάδων χιλιάδων κατοικιών για τους εποίκους, παρόλο που η εγκατάσταση εποίκων στα κατεχόμενα είναι παράνομη ενέργεια με βάση το διεθνές δίκαιο.

Επέκταση των παράνομων οικισμών εποίκων θέλει ο υπουργός Άμυνας

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γκάλαντ, ανακοίνωσε νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέψει σε εβραίους εποίκους να επανεγκατασταθούν σε σημεία της Δυτικής Όχθης, από όπου είχαν αποχωρήσει στο πλαίσιο των συμφωνιών του 2005.

Σύμφωνα με την Haaretz, μεταξύ των περιοχών στις οποίες ο Γκάλαντ θέλει να επιστρέψουν οι έποικοι είναι οι οικισμοί Σα-Νουρ, Γκανίμ και Καντίμ. Οι έποικοι είναι ισραηλινοί πολίτες που εγκαθίστανται παράνομα σε εδάφη που ανήκουν σε Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Οι οικισμοί των εποίκων σχεδόν στο σύνολό τους έχουν χτιστεί σε ιδιωτική παλαιστινιακή γη και είναι παράνομοι.

Σφαγή αμάχων χωρίς νόημα

Όλα τα παραπάνω αναφέρονται στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Στο μεταξύ στη Γάζα συνεχίζεται ο ανηλεής βομβαρδισμός του άμαχου πληθυσμού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής από την επίθεση των Ισραηλινών έχουν σκοτωθεί από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα τουλάχιστον 35.709 Παλαιστίνιοι και 79.990 έχουν τραυματιστεί.

Η επίθεση των Ισραηλινών εξαπολύθηκε με πρόσχημα την καταστροφή των υποδομών και των μάχιμων μονάδων της Χαμάς. Αλλά σύμφωνα με πηγές της αμερικανικής αντικατασκοπείας, τις οποίες επικαλείται το Politico, μέχρι σήμερα οι Ισραηλινοί έχουν εξουδετερώσει μόνο το ένα τρίτο της δύναμης της Χαμάς, η οποία έχει ανασυγκροτηθεί. Γι αυτό και οι μάχες που διεξάγονται στην βόρεια και κεντρική Γάζα είναι σφοδρές τα τελευταία 24ωρα.

Διαβάστε επίσης:

Ηγέτης των Εργατικών: «Είναι ώρα για αλλαγή» – Η απάντηση στην προκήρυξη των εκλογών

Γλυπτά Παρθενώνα: Τέλος ο μύθος περί επιστροφής – Δεν τα δίνουν οι Βρετανοί αν δεν αναγνωρίσουμε πως είναι… δικά τους

Η λίστα με τις 10 πιο ταραχώδεις πτήσεις λόγω αναταράξεων για το 2023 – Δύο από αυτές στην Ευρώπη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15.06.2024 22:13