search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 10:51
MENU CLOSE

Surfing dogs: Οι απίθανοι σκύλοι που… ισορροπούν στα κύματα (Video)

23.05.2024 09:28
skylos-surf

Κάθε εμπειρία, όσο δυνατή κι αν είναι, γίνεται πιο ολοκληρωμένη όταν μπορείς να τη μοιραστείς με κάποιον.

Το surf βέβαια είναι ένα άθλημα που απαιτεί άψογη φυσική κατάσταση, αποβίβαση σε δύσκολες παραλίες προς αναζήτηση των καλύτερων κυμάτων, πολλές ώρες παραμονής στο νερό, και γενικότερα ένα δύσκολο lifestyle που εμπεριέχει και αρκετή μοναξιά.

Έτσι, οι απανταχού surfers δεν είχαν άλλη επιλογή από το να μοιραστούν την εμπειρία τους και την αγάπη τους για το surf με τους σκύλους τους. Τους καλύτερους φίλους της περιπέτειας και του ανθρώπου.

Οι σκύλοι άρχισαν να μπλέκονται με το surf χάρη στην τάση που έχουν να μην θέλουν να αποχωριστούν τους κηδεμόνες τους. Έτσι, άρχισαν να ανεβαίνουν στις σανίδες του surf μαζί τους και στην πορεία εξοικειώθηκαν τόσο πολύ ώστε μπορούσαν να σταθούν μόνοι τους και να ισορροπούν άνετα πάνω στο surf αψηφώντας τον αέρα και τα κύματα.

Έτσι, από ένα σημείο και μετά, οι ημερίδες του surf στην Καλιφόρνια, που είναι από μόνες τους ένα πανηγύρι, ενέταξαν και τους σκύλους στο άθλημα, αποκτώντας ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα, καθώς μεγάλο πλήθος ανθρώπων έσπευδε να θαυμάσει από κοντά τους 4ποδους surfers και να περάσει μια υπέροχη μέρα στη θάλασσα.

Στους αγώνες συνήθως ο κηδεμόνας βοηθά το σκύλο του να πάει στα βαθιά και να «πιάσει» το καλύτερο κύμα. Για την ακρίβεια, κάθε σκύλος έχει στη διάθεσή του 10 λεπτά για να κάνει όσες περισσότερες βόλτες μπορεί.

Η βαθμολογία συνυπολογίζεται βάσει του αριθμού των διαδρομών, βάσει της μεγαλύτερης διαδρομής-παραμονής πάνω στο surf, και τέλος βάσει της συμπεριφοράς, της άνεσης και της στάσης του σκύλου πάνω στο surf.

Οι αγώνες των σκύλων surfers πέρασαν από την Καλιφόρνια και στην Ευρώπη. Στις 20 Μαΐου 2024, έγινε ένας αγώνας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σκύλων surfers, στην παραλία  La Concha, στην περιοχή της Καντάμπρια, στη βόρειο Ισπανία.   

Διακρίθηκαν οι σκύλοι «Baloo» και «Ghost» (ράτσας Weimar) μαζί με την κηδεμόνα τους Deva Martin Solar (13 φορές πρωταθλήτρια surf), αλλά και ο σκύλος «Kai» (ράτσας Schnauzer) με την κηδεμόνα του Veronica Lombrana.

Η ημερίδα έγινε αφορμή για να μαζευτούν χρήματα για τα αδέσποτα ζώα, και για να ευαισθητοποιήσει το κοινό απέναντι στην εγκατάλειψη μικρών ζώων.

Έτσι, προβλέπεται το τραγούδι – ύμνος «Surfing Bird»  να διασκευαστεί σε «Surfing Dog», με όλες τις βλαβερές συνέπειες που αυτό το εγχείρημα μπορεί να ενέχει.

Έτσι κι αλλιώς, εμείς εδώ στην Ελλάδα, το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε, είναι το καλοκαίρι…

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Χτυπούσε άγνωστες γυναίκες στη μέση του δρόμου και δεν αντιδρούσε κανείς – Σοκαριστικό video

Μεξικό: Πέντε νεκροί, 50 τραυματίες από κατάρρευση εξέδρας σε προεκλογική συγκέντρωση (video)

Δυτική Όχθη: Έντεκα νεκροί από έφοδο του ισραηλινού στρατού στην Τζενίν – Μεταξύ τους και τέσσερα παιδιά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 10:51