search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 19:46
MENU CLOSE

Χαλκίδα: Η καταγγελία του επιχειρηματία για την εφορία: «Δρούσαν σαν μαφία – Μου είπαν μην μιλήσεις, εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά» (Video)

24.05.2024 10:33
mplokaki-eforiakoi-xalkida-2.JPG

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται σταδιακά στοιχεία για τη «μαφιόζικη» τακτική του κυκλώματος της εφορίας Χαλκίδας, που συνελήφθη από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων

Όπως προκύπτει, το κύκλωμα εντόπιζε τα «κατάλληλα» θύματα και καθυστερούσε τις υποθέσεις τους, ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν σε… διευκολύνσεις και απειλές.

Μάλιστα οι σχετικές δοσοληψίες γίνονταν δίπλα από το μεγάλο γκαράζ της εφορίας, ενώ η συλληφθείσα προϊσταμένη εμφανιζόταν μόνο όταν επρόκειτο για ποσά άνω των 10.000 ευρώ.

Ο επιχειρηματίας – θύμα της σπείρας χαρακτήρισε, στον ΑΝΤ1 ως «μαφία» τα μέλη της, αποκαλύπτοντας ότι τον απείλησαν και του ζήτησαν το 5% από την επιστροφή φόρου που δικαιούνταν.

«Ειλικρινά δρούσαν σαν μαφία, εγώ το ένιωσα ότι ήταν μαφία, αυτό το πράγμα. Όταν έφυγα από εκεί, έφυγα με το σκεπτικό ότι εδώ είναι μαφία. Εγώ θέλω, όπως ήμουν μέχρι τώρα, έτσι να είμαι και αύριο», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας:

«Μου είπαν “μην τολμήσεις και μιλήσεις, εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά”. Δεν υπήρχε πιο ξεκάθαρο μήνυμα. Δεν είχε κάτι άλλο να μου πει. Εκεί, τελείωσαν όλα. Δεν πρόκειται να πάρεις αυτά που δικαιούσαι. Δεν ζήτησα τίποτα, δεν ζήτησα να μου διαγράψουν κάποιο πέναλτι, δεν ζήτησα τίποτα. Την επιστροφή μου ζήτησα… Μου ζήτησαν να τους δώσω ένα 5% από την επιστροφή φόρου… Δεν είναι να κάνω τη δουλειά μου, είναι να κάνουν τη δουλειά τους, την οποία καθυστερούν εσκεμμένα για να με βάλουν στο τρiπάκι να πάω από εκεί και να γίνει ό,τι γίνει. Μου λέει “τόσα λεφτά θα πάρεις και λίγα δίνεις”. Δηλαδή τους χρωστάω και χάρη. Τόσα λεφτά θα πάρω γιατί τα έχω πληρώσει. Δεν μου τα χαρίζει κανείς».

Την ίδια ώρα, με το… ατράνταχτο επιχείρημα ότι στους εφοριακούς δίνονται «δωράκια», όπως στους γιατρούς, και καταγγέλλοντας για παράβαση καθήκοντος τους αστυνομικούς, «απαντά» η διευθύντρια της εφορίας στη Χαλκίδα, που συνελήφθη μαζί με ακόμη πέντε άτομα.

Διαβάστε επίσης

Σέρρες: Συναγερμός για την εξαφάνιση 86χρονου που πάσχει από άνοια

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν εκατομμύρια επικίνδυνες μάσκες και self test – Αλλοίωναν τις ημερομηνίες και τις διοχέτευαν στην αγορά (Video)

Πατήσια: Εισβολή με αυτοκίνητο σε εταιρεία courier και αρπαγή χρηματοκιβωτίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 19:40