search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 01:44
MENU CLOSE

Χαρίτσης σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Συγχαρητήρια, 7 στα 10 νοικοκυριά δηλώνουν ότι μειώθηκε το εισόδημά τους»

24.05.2024 17:13
XARITSHS
Eurokinissi

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό προεκλογικά πυροτεχνήματα την ώρα που ακολουθεί μια πολιτική μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος.

«Ειλικρινά μου προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε για πολλοστή φορά τα ίδια και τα ίδια επιχειρήματα που λέει 3 χρόνια τώρα, ενώ η ακρίβεια μαίνεται. Και βεβαίως μας είπε και πάλι ότι η κυβέρνησή του τα έχει κάνει όλα καλά και δεν φταίει για τίποτα. Το μόνο καινούριο που ακούσαμε από τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι δίνει μάχη κατά των πολυεθνικών κολοσσών! Ποιος; Ο κ. Μητσοτάκης! Εντάξει, κάπου έλεος! Έχει και η κοροϊδία τα όριά της!» ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης ξεκινώντας την ομιλία του.

Υπογράμμισε ότι «αυτά που συμβαίνουν στην ελληνική οικονομία τα τελευταία πέντε χρόνια είναι ανήκουστα» και μίλησε για το Ταμείο Ανάκαμψης, από το οποίο «2,5 δισ. δίδονται σε δέκα μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους».

«Πετάτε μια καθαρά προεκλογική φούσκα για να δείξετε στον κόσμο ότι κάνετε κάτι στην ακρίβεια;»

Ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε στα στοιχεία της Eurostat, η οποία καταγράφει ότι η απόκλιση μισθών και κερδών είναι 21 μονάδες – τα κέρδη μεγαλύτερα από τους μισθούς – και επισήμανε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση η διαφορά είναι στις 3 μονάδες.

«Κανένας άλλος δεν ακολούθησε μια τόσο ακραία ταξική πολιτική»

«Κύριε Μητσοτάκη, σας αξίζουν συγχαρητήρια», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και προσέθεσε: «Στα 50 χρόνια της μεταπολίτευσης κανένας άλλος δεν ακολούθησε μια τόσο ακραία ταξική και κοινωνικά άδικη πολιτική. Εφτά στα δέκα νοικοκυριά δηλώνουν ότι μειώθηκε το εισόδημά τους».

Παράλληλα, τόνισε ότι «σήμερα, από κοινωνία των δύο τρίτων, μιλάμε ξεκάθαρα για κοινωνία του ενός τρίτου».

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς σχολίασε δηκτικά την επιστολή Μητσοτάκη στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας για «προεκλογική φούσκα».

«Αφού τελείωσε ο παράγοντας του πολέμου, βρήκαμε τώρα τις πολυεθνικές;»

«Βρήκαμε τον ένοχο για την ακρίβεια! Ειλικρινά, σε ποιους νομίζετε ότι απευθύνεστε; Πετάτε μια καθαρά προεκλογική φούσκα για να δείξετε στον κόσμο ότι κάνετε κάτι στην ακρίβεια; Αφού τελείωσε ο παράγοντας του πολέμου, βρήκαμε τώρα τις πολυεθνικές; Δεν ξέρετε ότι αυτή η υπόθεση είναι τόσο παλιά όσο η ενιαία αγορά;», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, διέψευσε το επιχείρημα της κυβέρνησης πως η μείωση του ΦΠΑ δεν θα περάσει στις τιμές και στον καταναλωτή, φέρνοντας το παράδειγμα της Ισπανίας, η οποία πέτυχε και μείωση τιμών και αύξηση αγοραστικής δύναμης με παράλληλη αύξηση του ΑΕΠ.

«Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα δεν είναι ατύχημα, είναι μια συνειδητή επιλογή, αποτέλεσμα μιας συστηματικής απόπειρας ενίσχυσης εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων. Δεν έτυχε, πέτυχε αυτός ο σχεδιασμός», υπογράμμισε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Στην ομιλία, ο επικεφαλής της Κ.Ο, της Νέας Αριστεράς δεν άφησε ασχολίαστες και τις προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και το φορολογικό, αφήνοντας σαφείς αιχμές.

Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι, με τη μείωση της φορολογίας και του ΕΝΦΙΑ σε όλα τα εισοδήματα, θα ωφελήσει ουσιαστικά τους πλούσιους, για να σημειώσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη λογική της ΝΔ για το φορολογικό».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ παίζει τον ρόλο του χρήσιμου συμμάχου στο Παλαιστινιακό»

Αναφερόμενος στο Παλαιστινιακό είπε: «Δεν φοβόμαστε να σταθούμε στο πλάι του διωκόμενου παλαιστινιακού λαού, που κινδυνεύει με αφανισμό από το καθεστώς Νετανιάχου. Δεν φοβόμαστε να σταθούμε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ παίζει τον ρόλο του χρήσιμου συμμάχου».

Ακολούθως απευθύνθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λέγοντας:

«Αλήθεια, συνάδελφοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εσείς πιστεύετε ότι στην Παλαιστίνη είναι σε εξέλιξη γενοκτονία; Γιατί ο πρόεδρός σας δεν το έχει εκστομίσει ακόμα» και προσέθεσε: «Η Νέα Αριστερά έχει κάνει μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση ώστε η χώρα να μπει στην σωστή πλευρά της ιστορίας, αναγνωρίζοντας το παλαιστινιακό κράτος. Οφείλετε κύριε Φάμελλε και κύριε Ανδρουλάκη να τοποθετηθείτε».

«Η κυβέρνηση ακολουθεί μια καταστροφική εξωτερική πολιτική»

Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ακολουθεί μια καταστροφική εξωτερική πολιτική». «Μετατρέπετε τα Βαλκάνια ξανά σε πυρτιδαποθήκη» είπε και σημείωσε: «Χαϊδεύετε τα αυτιά των ακροδεξιών εντός και εκτός του κόμματός σας και να ψαρεύετε ψήφους στα θολά νερά του ακροδεξιού ακροατηρίου. Λειτουργήσατε, ουσιαστικά, ως χορηγός των εθνικιστών της Βόρειας Μακεδονίας. Του VMRO. Τα ίδια κάνετε και με την Αλβανία. Με την περίπτωση Μπελέρη, που τον βάλατε σε περίοπτη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματός σας, επιλέξατε να κάνετε το πρόβλημα αυτό, πρόβλημα μεταξύ των δύο χωρών. Και για να μην ξεχνιόμαστε, μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει καταδικαστεί από ελληνικό δικαστήριο για τη μεταφορά εκρηκτικών με στόχο τη δολιοφθορά».

Διαβάστε επίσης:

Μαρινάκης: Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτός από αποτυχημένοι λαδέμπορες παραμένουν πολιτικοί φιδέμπορες

Κασσελάκης: «Πιάνουν το πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και το παραποιούν – Η απόλυτη γύμνια» (video)

Σρεμπρένιτσα: Γιατί η Ελλάδα απείχε από το ψήφισμα του ΟΗΕ για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του 1995

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 01:43