search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 19:34
MENU CLOSE

Έρχεται φόρος… λίπους: Θα αφορά σε… αμαρτωλές συνήθειες – Αλάτι, ζάχαρη, αλκοόλ, καπνό, μέχρι και πιτόγυρα

24.05.2024 12:28
adonis georgiadis 66- new

Μετανοείτε, οι αμαρτωλοί: κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ιδέα που παρουσίασε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, για την καθιέρωση «φόρου της αμαρτίας» σε ορισμένα προϊόντα.

Τι ακριβώς είπε ο Ά. Γεωργθιάδης; Ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει εισηγηγθεί και για την Ελλάδα να εισαχθεί ένας ειδικός φόρος για προϊόντα που έχουν πολύ αλάτι, πολλή ζάχαρη, αλκοόλ, ή για καπνικά προϊόντα, δηλαδή για προϊόντα που θεωρούνται ανθυγιεινά. Πρόκειται για έναν φόρο κατανάλωσης που θα αφορά αγαθά τα οποία θεωρούνται επιβλαβή για την υγεία με σκοπό, αφενός, να μειωθεί η κατανάλωση τέτοιων προϊόντων από τον πληθυσμό και, αφετέρου, να βρεθεί πηγή εσόδων για το σύστημα Υγείας.

Εκτιμάται ότι ο συγκεκριμένος φόρος θα χτυπήσει τα λαϊκότερα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας. Για παράδειγμα, το φθηνότερο φαγητό που κυκλοφορεί στην αγορά είναι κατά κοινή ομολογία ανθυγιεινό. Και βέβαια, εν μέσω ακρίβειας, η προσθήκη άλλου ενός φόρου είναι καταστροφική για τα νοικοκυριά, ενώ γενικά όταν πρόκειται την πρόληψη και τη βελτίωση της υγείας των πολιτών, προτιμάται, όχι η οικονομική επιβάρυνση, αλλά η ενημέρωση και οι καμπάνιες ευαισθητοποίησης και το μοντέλο «κίνητρα-αντικίνητρα» και όχι μόνο τα αντικίνητρα, όπως αντίστοιχη μείωση φόρων σε προϊόντα όπως φρούτα, λαχανικά, κ.λπ.

Διαβάστε επίσης

Νίκος Ανδρουλάκης για Final Four: Σταθερός στα χρώματα και στο κόμμα και στην ομάδα (Video)

Κουτσούμπας: Τρολάρει τη ΔΑΠ με… παρθενική εμφάνιση στο TikTok – «Καλά από πότε είναι αυτή η εφημερίδα;» (Video)

Φοιτητικές εκλογές: Η «κόκκινη» πρωτιά της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» για τρίτη χρονιά και… η ΔΑΠ που δεν ξέρει να χάνει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 19:33