search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 00:35
MENU CLOSE

Ευρωεκλογές: Μάθε πού ψηφίζεις – Ανακοινώθηκαν όλα τα εκλογικά κέντρα

24.05.2024 20:21
ekloges new

Στη διάθεση των πολιτών βρίσκονται τα επικαιροποιημένα στοιχεία της ψηφιακής πλατφόρμας του υπουργείου Εσωτερικών με το πού ψηφίζουν, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Παρασκευή (24/5), υπάρχει η δυνατότητα στους ψηφοφόρους να δουν το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν με βάση την διεύθυνση κατοικίας τους.

Η ψηφιακή πλατφόρμα mpp.ypes.gov.gr περιλαμβάνει μεταβολές βασικών καταλόγων και καταλόγων Ευρωπαίων πολιτών μέχρι 29/02/2024 και μεταβολές καταλόγων ετεροδημοτών μέχρι 30/4/2024.

Πατήστε εδώ για να δείτε που ψηφίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν στην Ελλάδα στις 9/6 από τις 07:00 το πρωί ως τις 19:00, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους, κατά το έτος των εκλογών.

Επιπλέον, υπάρχει και η δυνατότητα για όσους έχουν ήδη μεριμνήσει σχετικά να κάνουν χρήση της πρόσφατα θεσμοθετημένης δυνατότητας συμμετοχής στις εκλογές με επιστολική ψήφο.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες για να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους πρέπει να φέρουν την αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, ή άδεια οδήγησης, για τον απαραίτητο έλεγχο. Επιπλέον, μπορεί να γίνει και χρήση της ψηφιακής ταυτότητας από το gov.gr

Διαβάστε επίσης:

Ναυάγιο στην Πύλο: Υπό κράτηση οι 9 επιζώντες παρά την αθώωσή τους – Ζητούν παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη οι συνήγοροί τους

Δίκη για Κιβωτό του Κόσμου: Ξυλοδαρμούς και παιδική εργασία έναντι τροφής και στέγης περιέγραψαν πρώην εργαζόμενοι σε δομές

Κύκλωμα εφοριακών: Ελεύθεροι υπό όρους 2 υπάλληλοι της ΔΟΥ Χαλκίδας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 00:29