search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 01:29
MENU CLOSE

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης παραποιεί συστηματικά και εσκεμμένα την πραγματικότητα – Ασόβαρη και στρεψόδικη η κοστολόγησή του για τις προτάσεις μας

24.05.2024 19:44
siriza-grafeia-1

Ότι παραποιεί «συστηματικά και εσκεμμένα» την πραγματικότητα όσον αφορά την ακρίβεια και ότι στρεψοδικεί δια της δικής του εκδοχής κοστολόγησης στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν από την Κουμουνδούρου τον πρωθυπουργό με αφορμή τα όσα είπε στην σημερινή προ ημερησίας στη Βουλή.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραποιεί «μια  πραγματικότητα σκληρή για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, μια πραγματικότητα που φανερώνει επίμονα ότι η Ν.Δ. αρνείται να μειώσει τους έμμεσους φόρους, να φορολογήσει τα υπερκέρδη, να επιστρέψει στην κοινωνία τα υπερπλεονάσματα».

Επιπλέον, σημειώνουν, «ο κ. Μητσοτάκης στρεψοδικεί διά της κοστολόγησης.

Η εκδοχή κοστολόγησης του προγράμματος μας εκ μέρους της ΝΔ:

1. Αγνοεί έσοδα από την ένταξη των μερισμάτων στη φορολογική κλίμακα. Πιο συγκεκριμένα, δεν υπολογίζει ότι 6,3 δισ. ευρώ μερισμάτων (εκ των 6,7 δισ. ευρώ) φορολογούνται στα μεγάλα εισοδήματα με συντελεστές 38 έως 49%. Ως εκ τούτου, τα έσοδα από αυτή την παρέμβαση ανέρχονται σε 2,6 δισ. ευρώ και όχι σε 1,9 δισ. ευρώ.

2. “Φορτώνει” την κοστολόγηση με… τριπλάσιο ποσό προκαταβολής φόρου. Από τις δηλώσεις του 2023 των νομικών προσώπων, προκύπτει συνολικό ποσό προκαταβολής φόρου στα 3,76 δισ. ευρώ, το οποίο όμως συμψηφίζεται με το ποσό της προκαταβολής του προηγούμενου έτους, η οποία είναι 2,64 δισ. ευρώ. Αυτό που θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη είναι η διαφορά, δηλαδή το 1,1 δισ. ευρώ.

3. Αγνοεί τις δυνατότητες ελάφρυνσης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, που προσφέρουν τα υπερπλεονάσματα, τα οποία ανήλθαν σε 2,5 δισ. ευρώ για το 2022 και σε 1,8 δισ. ευρώ για το 2023, ενώ, με βάση τις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν, θα φτάσουν στα 660 εκατ. ευρώ για το 2024.

4. Αδιαφορεί για τα υπερκέρδη. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν πρόκειται να φορολογήσει τα υπερκέρδη του 2023, παρότι η Κομισιόν έχει δώσει αυτή τη δυνατότητα.

Είναι σαφές πως όταν η πραγματικότητα διαφωνεί με τον κ. Μητσοτάκη, τόσο χειρότερα για την πραγματικότητα.

Υ.Γ.: Τουλάχιστον, προχώρησαν σε έκπτωση 50% στην κοστολόγηση του προγράμματός μας, από τα 80 δισ. ευρώ του κ. Σκέρτσου, στα 40 δισ. ευρώ σήμερα. Είναι και αυτό ένα βήμα. Ενδεικτικό της σοβαρότητας των υπολογισμών του».

Διαβάστε επίσης:

Χαρίτσης σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Συγχαρητήρια, 7 στα 10 νοικοκυριά δηλώνουν ότι μειώθηκε το εισόδημά τους»

Μαρινάκης: Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτός από αποτυχημένοι λαδέμπορες παραμένουν πολιτικοί φιδέμπορες

«Καρφιά» Χαρδαλιά σε Πατούλη: Καμία έκπτωση σε θέματα διαφάνειας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 01:28