search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 01:11
MENU CLOSE

Το ΕΣΡ τη «χάρισε» στον ΣΚΑΪ για τα ομοφοβικά σχόλια του Αυτιά κατά Κασσελάκη

24.05.2024 12:58
aftias_2911_1460-820_new

Ο ΣΚΑΪ δεν παραβίασε διατάζεις του νομικού πλαισίου που αφορούν στην «δυσμενή διάκριση σε βάρος προσώπου λόγω γενετήσιου προσανατολισμού» αποφάνθηκε κατά πλειοψηφία το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Το ΕΣΡ εξέτασε την υπόθεση του ΣΚΑΪ με αφορμή τα σχόλια του Γιώργου Αυτιά στο πλαίσιο της εκπομπής «Καλημέρα» για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, σχετικά με την θητεία του στο στρατό, τα οποία είχαν προκαλέσεις αντιδράσεις και τότε θεωρήθηκαν ως ομοφοβικά.

Στα μέσα Οκτωβρίου 2023 ο Γιώργος Αυτιάς είχε πει με αφορμή την κατάταξη του Στέφανου Κασσελάκη στο κέντρο εκπαίδευσης στη Θήβα:

«Φαντάζεστε τι έχει να γίνει στη Θήβα; Όταν εκεί θα παρουσιαστεί; Στη Θήβα δε, υπάρχει και γυμναστήριο για τους φαντάρους, τους νεοσύλλεκτους και πολύ σωστά το έχουνε κάνει, όπου εκεί να δούμε τι μέλλει γενέσθαι. Τον τιμάει όμως ότι πάει στρατό».

Με ψήφους επτά προς δύο το ΕΣΡ έκρινε πως όσα μεταδόθηκαν από την εκπομπή του ΣΚΑΪ δεν ήταν ομοφοβικά σχόλια και στο αιτιολογικό της απόφαση του, το Συμβούλιο εξηγεί πως «ο τρόπος με τον οποίο διατυπώνει τη σκέψη του ο παρουσιαστής δεν παραπέμπει σε ομοφοβικό σχόλιο, καθώς ο
πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κρύψει μεν το σεξουαλικό του προσανατολισμό, ταυτόχρονα όμως έχει κάνει γνωστό ότι αθλείται πηγαίνοντας σε γυμναστήριο.

Επομένως συνάγεται ότι το σχόλιο του παρουσιαστή αφορά τη δυνατότητα του Σ. Κασσελάκη να αθλείται εντός του στρατοπέδου της Θήβας.

Συνεπεία των ανωτέρω κρίνεται ότι η εκπομπή δεν προέβη σε δυσμενείς διακρίσεις σε βάρος προσώπου λόγω γενετήσιου προσανατολισμού».

Διαβάστε επίσης

Νίκος Ανδρουλάκης για Final Four: Σταθερός στα χρώματα και στο κόμμα και στην ομάδα (Video)

Κουτσούμπας: Τρολάρει τη ΔΑΠ με… παρθενική εμφάνιση στο TikTok – «Καλά από πότε είναι αυτή η εφημερίδα;» (Video)

Φοιτητικές εκλογές: Η «κόκκινη» πρωτιά της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» για τρίτη χρονιά και… η ΔΑΠ που δεν ξέρει να χάνει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 00:56