search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 06:31
MENU CLOSE

ΔΟΥ Χαλκίδας: Άλλα 8 πρόσωπα στο στόχαστρο των Αρχών – «Δρούσαν σαν μαφία», δηλώνει θύμα του κυκλώματος

25.05.2024 11:24
doy-chalkidas

Στο στόχαστρο των Αρχών έχουν μπει άλλα 8 άτομα για την υπόθεση διαφθοράς στη ΔΟΥ Χαλκίδας. Ήδη χθες μετά τη μαραθώνια απολογία, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενες η διευθύντρια και η διεκπεραιώτρια, ενώ πέντε κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Η εμπλοκή των άλλων 8 προσώπων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προκύπτει από συνομιλίες. Έχει σχηματιστεί ήδη δικογραφία αλλά δεν συνελήφθησαν γιατί είχε παρέλθει το αυτόφωρο. Πρόκειται για ακόμη έναν υπάλληλο της Εφορίας Χαλκίδας και άλλους 7 ιδιώτες που αντιμετωπίζουν κατηγορίες δωροδοκίας υπαλλήλων.

Τέλος δεν έχει γίνει γνωστό τι θα γίνει με άλλους 8 επιχειρηματίες της περιοχής που διευκρινίζεται ότι δεν πλησίασαν αυτοί το κύκλωμα για κάποιες εξυπηρετήσεις αλλά τους πλησίασαν μέλη του κυκλώματος όπως προκύπτει από τις συνομιλίες.

Νέοι διάλογοι «φωτιά» μεταξύ μελών του κυκλώματος

Νέοι διάλογοι «φωτιά» με την παράνομη δράση του κυκλώματος βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Από αυτούς αποκαλύπτονται ο τρόπος δράσης του κυκλώματος, οι επαφές τους με τους επιχειρηματίες αλλά και ο τρόπος που μοιράζονταν τα χρήματα.

Από μία εταιρεία φέρονται να ζήτησαν 20.500 ευρώ για τις «υπηρεσίες» των μελών του κυκλώματος, τα οποία πρέπει να τα μοιράσουν και μεταξύ τους.

Διάλογος 1

  • Υπάλληλος: Δέκα μισό εσύ, εεεε πέντε εγώ
  • Διευθύντρια: Ντάξει θα δούμε, ναι ρε παιδί μου. Όπως το είπες ναι
  • Υπάλληλος: Άντε για να σου πω τρία ο τέτοιος και δύο ο άλλος
  • Διευθύντρια: Τρία δύο εεε παιδί μου όπως το είπες

Η 67χρονη υπάλληλος της ΔΟΥ μάλιστα σε μία άλλη περίπτωση συνομιλεί με έναν επιχειρηματία από τον οποίο απέσπασε εκβιαστικά μαζί με τη διευθύντρια της ΔΟΥ το ποσό των 5.000 προκειμένου να τον διευκολύνουν στην επιστροφή φόρου ποσού 97.000 ευρώ.

Διάλογος 2

  • Υπάλληλος: Είδα τα έχουμε βάλει στην τράπεζα.
  • Επιχειρηματίας: Α έχουν μπει; Έγινε, έγινε.
  • Υπάλληλος: Ήδη τα έχω σπρώξει στην τράπεζα. Ότι ήρθα από πάνω – κάτω. Σε ευχαριστεί πολύ.
  • Επιχειρηματίας: Ναι, ναι
  • Υπάλληλος: Αλλά να ξέρεις ότι σε προσέχει, λέει.
  • Επιχειρηματίας: Εντάξει ωραία, ευχαριστώ

Μετά την αποκάλυψη της δράσης του κυκλώματος των εφοριακών, πάντως, τα στόματα ανοίγουν και οι αποκαλύψεις σοκάρουν για τον τρόπο δράσης των κατηγορουμένων στην υπόθεση.

«Ειλικρινά δρούσαν σαν μαφία, εγώ το ένιωσα ότι ήταν μαφία αυτό το πράγμα. Όταν έφυγα από εκεί έφυγα με το σκεπτικό ότι εδώ είναι μαφία. Εγώ θέλω όπως ήμουν μέχρι τώρα, έτσι να είμαι και αύριο και μου είπαν μην τολμήσεις και μιλήσεις, εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά. Δεν υπήρχε πιο ξεκάθαρο μήνυμα» , δήλωσε ο επιχειρηματίας.

Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται με σκοπό να εντοπιστούν και άλλα ενδεχομένως θύματα του κυκλώματος.

Διαβάστε επίσης:

Ρέθυμνο: Συλλήψεις για ζωοκλοπή και παράνομη οπλοκατοχή

Καιρός: Αίθριος σε όλη τη χώρα με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες

Με μηνιγγίτιδα νοσηλεύεται στην εντατική του ΠΑΓΝΗ μαθήτρια δημοτικού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 02:01