search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 21:39
MENU CLOSE

Διαψεύδει η κυβέρνηση σχέδια περί… «φόρου αμαρτίας»

27.05.2024 13:40
marinakis_new_1

Πριν από μερικές ημέρες, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στον αποκαλούμενο «φόρο αμαρτίας» ή «φόρο λίπους», ο οποίος εφαρμόζεται σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, εξηγώντας ότι είναι ένας επιπλέον φόρος που επιβάλλεται σε τρόφιμα με πολύ αλάτι, πολύ λίπος, πολλή ζάχαρη, αλκοολούχα ποτά και καπνικά προϊόντα, προκειμένου να αποθαρρυνθεί η κατανάλωσή τους, για λόγους υγείας των καταναλωτών, αλλά και για αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Φαίνεται, πάντως, ότι σε κεντρικό επίπεδο η κυβέρνηση δεν μελετά την επιβολή ένος τέτοιου φόρου στην παρούσα φάση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, να δηλώνει κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι «δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση. Δεν γνωρίζω τι εισηγήση έχει δεχθεί το οικονομικό επιτελείο συνολικά, αλλά […] να μην περιμένουν οι πολίτες από εμάς, ούτε αύξηση φορολογικών συντελεστών ούτε θέσπιση νέων φόρων».

Άρα, για την ώρα η… αμαρτία παραμένει με χαμηλό φορολογικό συντελεστή.

Διαβάστε επίσης

Επιμένει ο Μητσοτάκης: Λαϊκιστής ο Ανδρέας Παπανδρέου

Διεθνές Δικαστήριο: «Καμπανάκι» από Μπορέλ για το σεβασμό στο διεθνές δίκαιο

Η Έλενα Ακρίτα, μετά τη μήνυση της Μαρέβας Γκραμπόφκι, καταθέτει αγωγή κατά του Πρωθυπουργικού Γραφείου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 21:38