ΚΥΡΙΑΚΗ 24.08.2025 18:26
MENU CLOSE

Ακτοπλοϊκή χρεώνει 10 ευρώ παραπάνω αν έχεις υβριδικό, ηλεκτρικό ή εναλλακτικό καύσιμο – Εξοργισμένοι οι οδηγοί

09.08.2025 16:55

Μεγάλη αναστάτωση προκαλεί στους επιβάτες μία χρέωση που εφαρμόζει γνωστή ακτοπλοϊκή εταιρεία στην Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία τα οχήματα με υβριδική ή ηλεκτρική τεχνολογία, καθώς και αυτά που κινούνται με εναλλακτικά καύσιμα (υγραέριο, φυσικό αέριο), χρεώνονται επιπλέον 10 ευρώ ανά δρομολόγιο.

Στην περίπτωση των ηλεκτρικών μοτοσικλετών, η χρέωση φτάνει τα 5 ευρώ επιπλέον.

Πρόκειται για ένα μέτρο που –αν και καταγράφεται στη πολιτική της εταιρείας– δεν συνοδεύεται από σαφή τεχνική ή ασφαλιστική τεκμηρίωση, με αποτέλεσμα να προκαλεί αντιδράσεις από επιβάτες που βλέπουν να τιμωρείται η «πράσινη επιλογή» τους.

Γιατί εφαρμόζεται αυτή η πολιτική;

Η αιτιολόγηση που δίνεται –ανεπίσημα– από κύκλους της εταιρείας είναι ότι τα οχήματα με εναλλακτικά καύσιμα εμπίπτουν σε ειδικούς κανόνες μεταφοράς, βάσει των οποίων πρέπει να υπάρχει προσαυξημένη επιτήρηση ή τοποθέτηση σε συγκεκριμένους χώρους εντός του πλοίου.

Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει κάποια γενικευμένη οδηγία από κρατικό φορέα που να επιβάλλει τέτοιου είδους χρεώσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο autotypos.gr

Διαβάστε επίσης:

Αυτοκίνητα: Σχεδόν ένα στα δύο I.X. που πουλήθηκαν τον Ιούλιο στην Ελλάδα διέθεταν υβριδική τεχνολογία

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που «τίναξε» την μπάνκα στις πωλήσεις

Πώς να προστατέψετε το αυτοκίνητό σας από από χτυπήματα στο γκαράζ του πλοίου

ΚΥΡΙΑΚΗ 24.08.2025 18:25
Exit mobile version