search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.09.2025 12:04
MENU CLOSE

Επίδειξη δύναμης από την Κίνα στη στρατιωτική της παρέλαση: Το μήνυμα Τραμπ και η συμμαχία Σι, Πούτιν και Κιμ (Video)

03.09.2025 06:30
kina parelasi

Ο Σι Τζινπίνγκ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η Κίνα είναι «ασταμάτητη», κατά τη διάρκεια ομιλίας του κατά την έναρξη της τεράστιας στρατιωτικής παρέλασης στο Πεκίνο κατά την επέτειο του τέλους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με παρόντες πολλούς ξένους ηγέτες, ανάμεσά τους της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Η αναγέννηση του κινεζικού έθνους είναι ασταμάτητη και η ευγενής υπόθεση της ειρήνης και της ανάπτυξης της ανθρωπότητας σίγουρα θα θριαμβεύσει», είπε.

«Σήμερα, η ανθρωπότητα έχει για ακόμη μια φορά μπροστά της την επιλογή μεταξύ της ειρήνης ή του πολέμου, του διαλόγου ή της σύγκρουσης», πρόσθεσε ο Κινέζος πρόεδρος.

Με πάνω από 10.000 στρατιώτες και εκατοντάδες προηγμένα όπλα, η παρέλαση αποκάλυψε την αυξανόμενη στρατιωτική ισχύ της Κίνας υπό την πίεση του Σι να εκσυγχρονίσει τον μεγαλύτερο μόνιμο στρατό στον κόσμο .

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας και ο Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας πλαισίωσαν τον Σι στην αρχή και περπάτησαν μαζί στο κόκκινο χαλί σε μια προκλητική για την υπό την ηγεσία των ΗΠΑ παγκόσμια τάξη.

Το μήνυμα Τραμπ στους Σι, Πούτιν και Κιμ

Ο Ντόναλντ Τραμπ που δεν ήταν ανάμεσα στους ηγέτες που έδωσαν το παρών στην κινεζική παρέλαση κατηγόρησε τους Σι, Πούτιν και Κιμ ότι συνωμοτούν εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών σε μια ανάρτηση στο Truth Social την Τρίτη το βράδυ και αμφισβήτησε εάν η μεγάλης κλίμακας στρατιωτική εκδήλωση θα ανέφερε τον ρόλο των ΗΠΑ στην παροχή βοήθειας στην Κίνα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Το μεγάλο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι αν ο Πρόεδρος Σι της Κίνας θα αναφέρει την τεράστια υποστήριξη και το «αίμα» που οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έδωσαν στην Κίνα για να τη βοηθήσουν να εξασφαλίσει την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της από έναν πολύ εχθρικό ξένο εισβολέα», έγραψε ο Τραμπ.

«Πολλοί Αμερικανοί πέθαναν στην προσπάθεια της Κίνας για Νίκη και Δόξα. Ελπίζω να τιμηθούν και να μείνουν στη μνήμη τους για την ανδρεία και τη θυσία τους», συνέχισε. «Είθε ο Πρόεδρος Σι και ο υπέροχος λαός της Κίνας να έχουν μια μεγάλη και διαρκή ημέρα εορτασμού. Παρακαλώ δώστε τους θερμότερους χαιρετισμούς μου στον Βλαντιμίρ Πούτιν και στον Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς συνωμοτούν εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής».

Διαβάστε επίσης:

Ο Τραμπ ρωτήθηκε για τις φήμες που τον φέρουν να είναι… νεκρός: «Είναι fake news»

Μήνυμα Μακρόν σε Νετανιάχου: Τίποτα δεν θα σταματήσει το κίνημα για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους

Η ICE αποκτά πρόσβαση σε ισραηλινό spyware που μπορεί να χακάρει τηλέφωνα και κρυπτογραφημένες εφαρμογές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.09.2025 12:04