search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.09.2025 10:15
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Ο Τραμπ διαψεύδει τις φήμες για την υγεία του – «Fake news» (video)

03.09.2025 08:13
donald_trump_new

Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε για ακόμη μια φορά πως αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις φήμες οι οποίες «οργίασαν» τα προηγούμενα 24ωρα στα social media.

«Δεν το είχα δει αυτό», είπε χθες (2/9) ο πρόεδρος των ΗΠΑ ερωτηθείς κατά τη διάρκεια ερωταπαντήσεων με δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Ο μεγιστάνας μίλησε για νιοστή φορά περί «ψευδών ειδήσεων», ενώ διαλαλεί συχνά πόσο ατσάλινη είναι η υγεία του.

Τον Νοέμβριο, ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε το γηραιότερο πρόσωπο που εξελέγη ποτέ στην προεδρία των ΗΠΑ.

Ο αμερικανός πρόεδρος θύμισε χθες πως παραχώρησε συνεντεύξεις Τύπου στην αρχή της περασμένης εβδομάδας, συμπληρώνοντας πως παρόλα αυτά κάποιοι υπέθεσαν επειδή δεν εμφανίστηκε για δυο μέρες ότι «κάτι πάει λάθος μ’ αυτόν». Μολαταύτα, είπε, «ήμουν πολύ ενεργός το Σαββατοκύριακο».

Στην πραγματικότητα, αφού προέδρευσε σε μακρά συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν εμφανίστηκε σε καμιά δημόσια εκδήλωση παρά χθες στο Οβάλ Γραφείο. Θεάθηκε πάντως να παίζει γκολφ το Σαββατοκύριακο.

Τον Ιούλιο, ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωνε πως τα ορατά αιματώματα και αποχρωματισμός στο δεξί χέρι του Τραμπ οφείλονται «στις συχνές χειραψίες» και στην ασπιρίνη που παίρνει στο πλαίσιο της συνηθισμένης καρδιαγγειακής θεραπείας του. Ανέφερε επίσης ότι έχει χρόνια φλεβική ανεπάρκεια, διαδεδομένη καλοήθη πάθηση.

Ο γιατρός του προέδρου διαβεβαιώνει πως ο Ντόναλντ Τραμπ χαίρει άκρας υγείας.

Η υγεία των αμερικανών προέδρων είναι γενικά συνηθισμένο θέμα συζήτησης στις ΗΠΑ, όμως η εκλογή του Τζο Μπάιντεν και του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του 2020 και του 2024 αντίστοιχα έδωσε νέα διάσταση στο ζήτημα, καθώς κι οι δυο τους ήταν σχεδόν ογδοντάρηδες. Ο Τραμπ άλλωστε κατηγορούσε για καιρό το περιβάλλον του προκατόχου του πως έκρυβε τα προβλήματα υγείας του Μπάιντεν, αναφερόμενος ασταμάτητα στην επιδείνωση των γνωσιακών λειτουργιών του.

Μετά το καταστροφικό γι’ αυτόν ντιμπέιτ του Ιουνίου του 2024, ο δημοκρατικός πρώην αρχηγός του κράτους αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την κούρσα, να μη διεκδικήσει την επανεκλογή του.

Διαβάστε επίσης:

UNICEF: Έξι εκατομμύρια παιδιά απειλούνται με αποκλεισμό από την εκπαίδευση ως το 2026

Η Κίνα στέλνει επιπλέον βοήθεια στο Αφγανιστάν μετά τον φονικό σεισμό

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση με πυραύλους και drones στο Κίεβο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.09.2025 10:11