search
ΚΥΡΙΑΚΗ 02.11.2025 20:52
MENU CLOSE

Τρόμος στο Λονδίνο: Βρετανοί οι δύο συλληφθέντες – Μάχη για τη ζωή τους δίνουν οι δύο από τους 9 τραυματίες

02.11.2025 13:50
Για τις καθυστερήσεις των τρένων στη Βρετανία ευθύνεται ο… ήλιος - Media

Βρετανοί υπήκοοι είναι οι δύο συλληφθέντες για την επίθεση με μαχαίρι σε τρένο που εκτελούσε δρομολόγιο από το Ντόνκαστερ της βόρειας Αγγλίας προς το Λονδίνο το Σάββατο (1/11) έκανε γνωστό η αστυνομία την Κυριακή (2/11).

Ο Αστυνομικός διευθυντής Τζον Λάβλες δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι οι δύο ύποπτοι γεννήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και συνελήφθησαν ως ύποπτοι για απόπειρα δολοφονίας.

Ένας 32χρονος άνδρας που είναι «Βρετανός μαύρος υπήκοος».

Ένας 35χρονος άνδρας που είναι Βρετανός υπήκοος «με καταγωγής από τη Καραϊβική».

Η αστυνομία δήλωσε ότι ενώ αρχικά θεωρήθηκε ότι εννέα άτομα είχαν τραύματα που απειλούσαν τη ζωή τους, μετά από αξιολόγηση και θεραπεία, τέσσερα έλαβαν εξιτήριο, αλλά δύο άτομα παραμένουν σε «κατάσταση που απειλεί τη ζωή τους».

Πάντως σύμφωνα με την αστυνομία σε αυτό το στάδιο της έρευνας, δεν υπάρχει «τίποτα που να υποδηλώνει» ότι η επίθεση με μαχαίρι δεν σχετίζςται με τρομοκρατία.

«Σε αυτό το στάδιο, δεν θα ήταν σκόπιμο να κάνουμε εικασίες για τα αίτια αυτού του περιστατικού», δήλωσε ο Λάβλες.

Διαβάστε επίσης:

Reuters – ΗΠΑ: Αναβαθμίζεται «παροπλισμένη» ναυτική βάση στo Πουέρτο Ρίκο εν μέσω έντασης με την Βενεζουέλα

Κένυα: 21 νεκροί και 31 αγνοούμενοι σε κατολίσθηση λόγω βροχής (Video)

Ουκρανία: Χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα στη Ζαπορίζια λόγω ρωσικών επιθέσεων – 2 νεκροί στην Οδησσό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 02.11.2025 20:47