ΤΕΤΑΡΤΗ 19.11.2025 00:49
MENU CLOSE

Συλλήψεις για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Σοϊγκού: Είχαν τοποθετήσει εκρηκτικά στον τάφο των γονιών του

18.11.2025 21:07

Σε συλλήψεις προχώρησε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Οι δράστες σύμφωνα με την FSB γνώριζαν ότι ο Σοϊγκού θα επισκεπτόταν το νεκροταφείο την επέτειο του θανάτου της μητέρας του και τοποθέτησαν στον τάφο ένα βάζο με λουλούδια, που έκρυβε εκρηκτικά.

Οι συσκευές επικοινωνίας που κατασχέθηκαν κατά τις ίδιες πληροφορίες περιείχαν αλληλογραφία μέσω WhatsApp και Signal με έναν Ουκρανό αξιωματικό των ειδικών υπηρεσιών.

Ο μετανάστης φέρεται να είπε: «Στρατολογήθηκα από τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών για να διαπράξω τρομοκρατική επίθεση σε νεκροταφείο στη Μόσχα».

Οι δύο Ρώσοι κατέθεσαν ότι ένας Ουκρανός πράκτορας, ο Ruslan, τους είπε να τοποθετήσουν «το βάζο στην αριστερή γωνία του τάφου. Είδαμε μερικά καλώδια εκεί. Σκεφτήκαμε ίσως είναι κάμερα. Υπέθεσα ότι ήταν εκρηκτικός μηχανισμός».

Διαβάστε επίσης

O Τραμπ ρωτήθηκε για τον Επστάιν από το ABC κι εκείνος ζήτησε να του αφαιρεθεί η άδεια μετάδοσης (Video)

Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ υποδέχθηκε μεγαλοπρεπώς τον Μπιν Σαλμάν – Επενδύσεις ενός τρισ. «υποσχέθηκε» ο Σαουδάραβας

«Η μητέρα ήταν ημιλιπόθυμη και το κοριτσάκι έκανε εμετό» – Η οικογένεια που ξεκληρίστηκε στην Κωνσταντινούπολη πήγε με ταξί στο νοσοκομείο

ΤΕΤΑΡΤΗ 19.11.2025 00:30
Exit mobile version