Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το χριστουγεννιάτικο λευκό μοχίτο είναι μια παραλλαγή του κλασικού μοχίτο, αλλά με γεύση που μας φέρνει στο νου τροπικά νησιά και με εμφάνιση που μας μεταφέρει στο πνεύμα των εορτών.
Ιδανικό για το γιορτινό σας τραπέζι, αυτό το ελαφρύ και δροσιστικό κοκτέιλ συνδυάζει τη γλυκύτητα, χάρη στο ρούμι και την κρέμα καρύδας, με τη φρεσκάδα της μέντας και του λάιμ.
(για 2 κοκτέϊλ)
Χυμό από 1 λάϊμ
1 χούφτα φρέσκα φύλλα δυόσμου
1 κουταλιά της σούπας απλό σιρόπι ζάχαρης
100 ml λευκό ρούμι καρύδας (τύπου Malibu)
50 ml κρέμα καρύδας
100 ml ανθρακούχα σόδα, παγωμένη
Για το σερβίρισμα
Σπόροι ροδιού
Φύλλα δυόσμου

1. Γεμίστε δύο ποτήρια μέχρι τη μέση με θρυμματισμένο πάγο.
2. Βάλτε το χυμό λάιμ και μια μεγάλη χούφτα φύλλα δυόσμου σε ένα σέικερ και ανακατέψτε τα όλα μαζί.
3. Προσθέστε μια μεγάλη χούφτα πάγο στο σέικερ και ρίξτε μέσα το σιρόπι ζάχαρης, το ρούμι καρύδας και την κρέμα καρύδας. Ανακινήστε καλά μέχρι ανακατευτούν τα υλικά και να κρυώσουν και στη συνέχεια σουρώστε στα προετοιμασμένα ποτήρια.
4. Συμπληρώστε με 50 ml ανθρακούχα σόδα ανά ποτήρι. Γαρνίρετε με μερικούς σπόρους ροδιού και λίγα φυλλαράκια επιπλέον δυόσμου.
Διαβάστε επίσης:
Η αυθεντική συνταγή για τους φημισμένους κουραμπιέδες Ν. Καρβάλης και όλα τα μυστικά τους
Γαλοπούλα με αρωματικό σκορδοβούτυρο και δεντρολίβανο
Μελομακάρονα με μανταρίνι και τραγανά κομμάτια καρυδιού μέσα στη ζύμη
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.