search
ΔΕΥΤΕΡΑ 19.01.2026 20:57
MENU CLOSE

Θλίψη στον κόσμο της μόδας: Πέθανε ο θρυλικός Valentino 

19.01.2026 19:04
valentino

Σε ηλικία 93 ετών πέθανε ο θρυλικός σχεδιαστής μόδας  Valentino Garavani, ιδρυτής του οίκου μόδας Valentino.

Σύμφωνα με ό,τι έγινε γνωστό ο Valentino άφησε την τελευταία του πνοή στην κατοικία του στη Ρώμη, περιτργυρισμένος από τους αγαπημένους του.

Η σορός θα εκτίθεται την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη την Παρασκευή στις 11 π.μ..

Ποιος ήταν ο Valentino

Ο Valentino γεννήθηκε το 1932 στην πόλη Βογκέρα της Παβία. Άρχισε να ενδιαφέρεται για τη μόδα, όταν ήταν ακόμα μαθητής στο δημοτικό. Το πρώτο έναυσμα το πήρε από τη θεία του Ερνεστίνα Σαλβαδέο, που διατηρούσε ατελιέ στη Βογκέρα .

Με τη στήριξη των γονιών του μετακόμισε στο Παρίσι όπου φοίτησε στο École des Beaux-Arts and και στο Chambre Syndicale de la Couture Parisienne.

Το 1960 μετακόμισε στη Ρώμη και με τη στήριξη του πατέρα του και ενός συνεταίρου του άνοιξε το ατελιέ του. Στις 31 Ιουλίου 1960 γνώρισε τον σύντροφο του και συνέταιρο του Τζανκάρλο Τζιαμέτι στο Café de Paris.

Το 1962 έκανε το ντεμπούτο του στην εβδομάδα μόδα της Φλωρεντίας, με τα κόκκινα φορέματά του να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον. Η απόχρωση καθιερώθηκε να αποκαλείται «κόκκινο Valentino».

Διαβάστε επίσης

Φαίη Σκορδά: «20 χρόνια δουλεύω στην τηλεόραση, δεν αξίζω τίποτα – Αυτό κατάλαβα το Σαββατοκύριακο» (Video)

Δήμητρα Ματσούκα: Γενέθλια επί σκηνής για την ηθοποιό – «Με αγχώνει το πέρασμα του χρόνου» (Video)

Τόνια Σωτηροπούλου: Βαρύ πένθος για την ηθοποιό – Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 19.01.2026 20:53