Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος αλλάζει έδρα. Η ΕΠΟ σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, αποφάσισε ο τελικός της 25ης Απριλίου θα γίνει στο Πανθεσσαλικό στάδιο καθώς στο ΟΑΚΑ δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί την συγκεκριμένη ημερομηνία.
Ο λόγος είναι οι εργασίες που γίνονται στο κεντρικό στάδιο καθώς δεν αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι αποκαταστάσεις στο σκέπαστρο Καλατράβα κι έτσι για λόγους ασφαλείας θα πρέπει να μείνουν πάρα πολλές θέσεις κενές.
Έτσι, αποφασίστηκε με διαδικασίες εξπρές να οριστεί ο τελικός στο Πανθεσσαλικό στάδιο.
Εκτός της αλλαγής ωστόσο, η ΕΠΟ επιτέθηκε με σκληρές εκφράσεις κατά της διοίκησης του ΟΑΚΑ, κατηγορώντας τους για «ανικανότητα» και «ερασιτεχνισμό».
«Δέκα μήνες πριν από τον τελικό και συγκεκριμένα από τις 13 Ιουνίου 2025, η ΕΠΟ είχε ενημερώσει εγγράφως το ΟΑΚΑ για την απόφασή της να διεξαχθεί ο αγώνας στις 5 ή 25 Απριλίου 2026, ενώ με νεότερη επιστολή της, στις 18 Ιουνίου 2025, οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του στις 25 Απριλίου 2026.
Στη συνέχεια, με έγγραφό του στις 8 Ιουλίου 2025, το ΟΑΚΑ αφενός ενέκρινε επί της αρχής τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, αφετέρου δεσμεύτηκε να ενημερώσει εγκαίρως την ΕΠΟ σε περίπτωση που προκύψουν απρόβλεπτες συνθήκες κατά την εκτέλεση των εργασιών στην εγκατάσταση. Με βάση αυτή τη σαφή έγκριση και τις σχετικές δεσμεύσεις, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ενέκρινε, τον Ιούλιο του 2025, τους όρους της διοργάνωσης, συμπεριλαμβανομένου και του τόπου διεξαγωγής του τελικού στο ΟΑΚΑ.
Η προθεσμία που το ίδιο το ΟΑΚΑ είχε θέσει έως το τέλος του 2025 για επανεξέταση των συνθηκών, παρήλθε άπρακτη. Με δική της πρωτοβουλία, η ΕΠΟ επανήλθε τον Ιανουάριο του 2026, ζητώντας εκ νέου επιβεβαίωση της διαθεσιμότητας του Σταδίου. Αντί έγγραφης απάντησης, αρχικά το ΟΑΚΑ αιτήθηκε συνάντηση, κατά την οποία η ΕΠΟ ενημερώθηκε προφορικώς και ανεπίσημα για δραστικούς περιορισμούς στη διαθέσιμη χωρητικότητα του γηπέδου. Κατόπιν, το ΟΑΚΑ γνωστοποίησε εγγράφως ότι η διαθέσιμη χωρητικότητα του Σταδίου θα μειωθεί κατά ποσοστό που αγγίζει το 80%, χωρίς δυνατότητα διάθεσης δημοσιογραφικών θεωρείων και θέσεων επισήμων.
Η αιφνίδια αυτή μεταστροφή των δεδομένων, μόλις τρεις μήνες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού, καθιστά αντικειμενικά αδύνατη τη τέλεσή του στο ΟΑΚΑ και φανερώνει εκ μέρους της διοίκησης του ΟΑΚΑ πλήρη ερασιτεχνισμό, ανικανότητα διοίκησης και διαχείρισης του μεγαλύτερου σταδίου της χώρας.
Υπό τα νέα δεδομένα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, όρισε τον αγώνα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, μετά την επικοινωνία που υπήρχε μεταξύ του Προέδρου της ΕΠΟ Μάκη Γκαγκάτση και του Δήμαρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της ΕΠΟ».
Αναμένεται η απάντηση από το ΟΑΚΑ….
Διαβάστε επίσης:
Κύπελλο Ελλάδος: Πράξη πρώτη στα ημιτελικά με Παναθηναϊκό – ΠΑΟΚ και ΟΦΗ – Λεβαδειακό
Χειμερινοί Ολυμπιακοί 2026: Ρομπότ, drones και το μεγαλύτερο επιχειρησιακό σχέδιο της Ιταλίας
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.