search
ΠΕΜΠΤΗ 19.03.2026 21:50
MENU CLOSE

Έχασε με 2-0 η ΑΕΚ από την Τσέλιε αλλά προκρίθηκε με την 4αρα στη Σλοβενία στους 8 του Conference League 

19.03.2026 21:47
6899506

Το 4-0 με το οποίο η ΑΕΚ είχε επικρατήσει στην έδρα της Τσέλιε στον πρώτο αγώνα, δεν άφηνε περιθώρια αμφιβολίας για την ομάδα που θα προκριθεί στους προημιτελικούς του Conference League. Όμως οι Σλοβένοι κατάφεραν να βάλουν δύσκολα στην Ένωση, νίκησαν 2-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια και αποχαιρέτησαν το θεσμό με το κεφάλι ψηλά. Η ΑΕΚ γιορτάζει μία ιστορική πρόκριση στους «8» για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα, αλλά σίγουρα η ήττα αποτελεί «καμπανάκι» για τη συνέχεια. Μάλιστα το 0-2 είχε διαμορθωθεί από το πρώτο ημίχρονο με σκόρερ τους Ιοσίφοφ (13΄), Βάνσας (42΄).

Το πρώτο ημίχρονο εξελίχθηκε, εντελώς απρόσμενα, σε εφιάλτη για την ΑΕΚ. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν δύο γκολ, είχαν και δοκάρι, παρουσιάζοντας μια εικόνα 100% διαφοποιημένη σε σύγκριση με τον πρώτο αγώνα. Στο 13΄ ο Ιοσίφοφ με ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και σούταρε, η μπάλα άλλαξε πορεία στο σώμα του Μουκουντί και το σκορ άνοιξε. Στο 22΄ ο Σέσλαρ με καταπληκτικό φάουλ, «τράνταξε» το αριστερό δοκάρι του Στρακόσα που δεν θα μπορούσε να αντιδράσει αν η μπάλα πήγαινε μέσα. Στο 42΄ ο Νιέτο «τρύπησε» την άμυνα της ΑΕΚ από αριστερά, έβγαλε παράλληλη πάσα και σε κενή εστία ο Βάνσας έκανε το 0-2. 

Με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου η Ένωση μπήκε πιο δυνατά, δημιούργησε και έχασε ευκαιρίες και έκλεισε στα «καρέ της» την Τσέλιε. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και η αποχώρηση στην ανάπαυλα των πιο επικίνδυνων παικτών της σλοβενικής ομάδας, του Νιέτο και του Ιοσίφοφ. Παρά το 0-2, φαίνεται πως ο νέος προπονητής της Τσέλιε, Βίκτορ Καμπέλος, δεν πίστευε στο «θαύμα» και προτίμησε να έχει «φρέσκους» τους παίκτες του για τις εγχώριες υποχρεώσεις. Στο μέσον του β΄ ημιχρόνου αποχώρησε και ο Σέσλαρ και ήταν πλέον προφανές ότι η ΑΕΚ -τουλάχιστον- δεν θα κινδύνευε με… πατατράκ. Η Τσέλιε οπισθοχώρησε επιδιώκοντας προφανώς να κρατήσει τη νίκη και να μη ρισκάρει περισσότερο, το ματς «έσβησε» μετά το 65΄ και ολοκληρώθηκε χωρίς άλλα… απρόπτα.
Ο «Δικέφαλος» τσέκαρε απόψε το εισιτήριο για τους προημιτελικούς όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Βαγεκάνο-Σαμσουνσπόρ με τους Ισπανούς να έχουν πολύ μεγάλο προβάδισμα (3-1) από τον πρώτο αγώνα.

Διαιτητής: Σιμόνε Σέτσια (Ιταλία)
Κίτρινες: Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς – Τσάλουτσιτς
ΑΕΚ (Μάρκο Νίκολιτς): Στρακόσα, Μουκουντί, Ρέλβας, Πήλιος, Ρότα, Μάριν, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (53΄ Μάνταλος), Κουτέσα (53΄ Ελίασον), Κοϊτά, Γιόβιτς.
ΤΣΕΛΙΕ (Βίκτορ Καμπέλος): Σλούγκα, Βουκλίσεβιτς, Τουτισκίνας, Νιέτο (46΄ Χρκα), Μπέιγκερ, Σέσλαρ (63΄ Αβέσιτς), Τσάλουσιτς (77΄ Κάρνιτσνικ), Ντάνιελ, Βάνσας, Ιοσίφοφ (46΄ Αβντίλι), Πόπλατνικ (66΄ Κούτσις)

Διαβάστε επίσης:

Για την υπέρβαση ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Μπέτις – Η ΑΕΚ σφραγίζει την πρόκριση απέναντι στην Τσέλιε

Τα έδωσε όλα ο Παναθηναϊκός, αλλά η Βαλεφόλια πήρε τον τίτλο στο Challenge Cup γυναικών με 3-0

Στα… όπλα η Σενεγάλη για το Κόπα Άφρικα: «Το τρόπαιο δεν θα φύγει από εδώ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 19.03.2026 21:48