Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Παρέμβαση με πολλά μηνύματα αναμένεται να κάνει, καθώς πραγματοποιεί ομιλία στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πρόεδρος του κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Με την αρχή της ομιλίας του, ο Ε. Βενιζέλος επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε ασύμμετρη ευθύνη για την κρίση του 2010, ενώ επανέλαβε την άποψή του ότι οι πολίτες, πλέον, δεν αναζητούν εναλλακτική για την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά λύση για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
«Τα πράγματα είναι τόσο πολύπλοκα που κανείς πρωθυπουργός δεν μπορεί να επιβαρύνει με τα δικά του προβλήματα τη χώρα» τόνισε και έκανε αναδρομή στα επτά χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη. Επίσης, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τα σκάνδαλα των υποκλοπών και του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και για την τραγωδία των Τεμπών, για την οποία είπε ότι επιχειρήθηκε συγκάλυψη, ενώ όσον αφορά στην οικονομία, μίλησε για διεύρυνση των ανισοτήτων και για χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.
«Το ΠΑΣΟΚ οφείλει έναντι της χώρας να θέσει ως εκλογικό στόχο τη νίκη του, την καλύτερη δυνατή επίδοση που το καθιστά πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Απευθύνεται σε όλο τον ελληνικό λαό, σε όλους τους πολίτες αδιαμεσολάβητα καθώς αυτοί δεν είναι αιχμάλωτοι των εκλογικών τους επιλογών. Το ΠαΣοΚ οφείλει να διακηρύξει την πολιτική και προγραμματική του αυτονομία. Αυτό όμως πρέπει να συνοδεύεται από ενότητα, σοβαρότητα, βαρύτητα προσώπων και θέσεων», υπογράμμισε.
Είπε, δε, ότι το ΠΑΣΟΚ «οφείλει να θέσει ως άμεσες και βασικές προγραμματικές προτεραιότητες της χώρας αυτές στις οποίες ήδη αναφέρθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης χθες, αλλά επιτρέψτε μου να τις κωδικοποιήσω:
«Το μεγάλο στοίχημα είναι η σύναψη νέου κοινωνικού συμβολαίου που δεν επιδίωξε καν η Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μόνο στη βάση ενός τέτοιου συμβολαίου η χώρα μπορεί να αποκτήσει εθνική στρατηγική και αναπτυξιακά προτάγματα ανάλογα των σημερινών προκλήσεων», τόνισε, και ευχήθηκε «το συνέδριο του ΠαΣοΚ να ανταποκριθεί στην πρόκληση της συγκυρίας αν θέλει να επικοινωνήσει με την πρόκληση της ιστορία».
Διαβάστε επίσης
«Χωρίς νέες γενιές το ΠΑΣΟΚ δύσκολα θα προχωρήσει»: Το συγκινητικό αντίο Κακλαμάνη στους συνέδρους
Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: «Καθαρή διαχωριστική γραμμή, χωρίς αστερίσκους, με τη δεξιά», ζητά ο Χριστοδουλάκης
Ζαχαριάδης κατά Φλωρίδη: «Μόνο αηδία και ντροπή προκαλεί ο δημόσιος λόγος του Υπουργού Δικαιοσύνης»
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.