search
ΠΕΜΠΤΗ 09.04.2026 10:05
MENU CLOSE

«BACON» στο θέατρο Άνεσις – Το φαινόμενο του Λονδίνου έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

09.04.2026 08:15
parastasi-new

Το πολυβραβευμένο έργο της Sophie Swithinbank, “BACON” παρουσιάζει η Happy Productions στο Θέατρο Άνεσις, μετά από μια θριαμβευτική πορεία σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, όπου χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα πιο επιδραστικά σύγχρονα βρετανικά κείμενα.

Τιμημένο με το Tony Craze Award, τρία Off West End Awards και το PRF/Film4 Award, το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή, αποτελώντας μια διεισδυτική ματιά στην τοξική αρρενωπότητα, την εφηβική βία και τα τραύματα που αφήνουν πίσω τους οι σχέσεις εξουσίας.

«Ένα ωμό, ηλεκτρισμένο θρίλερ για τη βία, την επιθυμία και τα τραύματα που δεν κλείνουν ποτέ»

Η Υπόθεση

Το Bacon αφηγείται την ιστορία δύο εφήβων αγοριών από διαφορετικά κοινωνικά περιβάλλοντα, που συναντιούνται σε έναν κόσμο σχολικής βίας, καταπίεσης και ανομολόγητης επιθυμίας. Μια σχέση που ξεκινά ως φιλία εξελίσσεται σε εξάρτηση, έλξη και σύγκρουση, αφήνοντας ένα τραύμα που τους ακολουθεί στην ενήλικη ζωή.

Χρόνια αργότερα, οι δύο άντρες έρχονται ξανά αντιμέτωποι. Το παρελθόν επιστρέφει βίαια. Οι πράξεις που δεν συγχωρέθηκαν και οι λέξεις που δεν ειπώθηκαν ζητούν δικαίωση. Το BACON αποτυπώνει με σκληρή ειλικρίνεια πώς η ανδρική αδυναμία, όταν πνίγεται, μεταμορφώνεται σε καταστροφική βία.

Συντελεστές

Στους δύο απαιτητικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντιούνται δύο από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της νεότερης γενιάς. Ο Γιώργος Μπένος, μετά τη διεθνή επιτυχία του στο MAESTRO και τις εξαιρετικές του ερμηνείες στις παραστάσεις «Η Φάλαινα» και «Blue Train», και ο Αλέξανδρος Πιεχόβιακ, αριστούχος του ΚΘΒΕ που έχει ξεχωρίσει σε σειρές όπως τα «Κάνε Ότι Κοιμάσαι», «Να μ’ αγαπάς» και «Σέρρες». Οι Δύο ηθοποιοί συγκρούονται επί σκηνής σε μια παράσταση υψηλής έντασης και έντονου συναισθηματικού ρίσκου.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Έμιλυ Λουίζου, σκηνοθέτιδα με διεθνή πορεία και σπουδές στο Λονδίνο, η οποία ζει και εργάζεται μόνιμα στο εξωτερικό. Έχει σκηνοθετήσει σε σημαντικούς θεσμούς του Ηνωμένου Βασιλείου και έχει συνεργαστεί με οργανισμούς διεθνούς κύρους. Στην Ελλάδα σκηνοθετεί επιλεκτικά, με έργα που συνομιλούν άμεσα με τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, έχοντας παρουσιάσει δουλειές της στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Θέατρο Πορεία.

«Ένα έργο που μιλά χωρίς φίλτρα για την τοξική αρρενωπότητα, τη σεξουαλική σύγχυση, τη βία και τις συνέπειες της σιωπής. Γιατί κάποιες ιστορίες δεν τελειώνουν ποτέ. Απλώς περιμένουν τη στιγμή να ειπωθούν.»

  • Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Μπένος – Αλέξανδρος Πιεχόβιακ
  • Συγγραφέας: Sophie Swithinbank
  • Σκηνοθεσία: Έμιλυ Λουίζου
  • Μετάφραση: Τζούλια Διαμαντοπούλου
  • Κίνηση/Χορογραφία: Ιόλη Φιλιππακοπούλου
  • Μουσική/Σχεδιασμός Ήχου: Ειρήνη Σκυλακάκη
  • Σκηνικά/Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού
  • Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

  • Παρασκευή 21:00, Σάββατο 21:00, Κυριακή 21:00 (έως 26/4) & 19:00 (από 3/5)
  • Πρεμιέρα: Παρασκευή 17 Απριλίου 2026
  • Από 7/5 η παράσταση και κάθε Πέμπτη στις 20:00
  • Θέατρο ΑΝΕΣΙΣ: Λεωφ Κηφισίας 14 & Λεωφ.Αλεξάνδρας (Μετρό Αμπελόκηποι)

Διαβάστε επίσης:

«Ο Ιησούς Από τη Ναζαρέτ»: Για ποιον ρόλο προοριζόταν αρχικά ο Robert Powell

Σταύρος Ξαρχάκος: Σε συνεργασία με τον 9χρονο γιο του το νέο του τραγούδι (Video)

Lady Gaga: Ακύρωσε συναυλία την τελευταία στιγμή λόγω υγείας – «Είμαι συντετριμμένη»



google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.04.2026 10:05