search
ΠΕΜΠΤΗ 07.05.2026 15:30
MENU CLOSE

Κιβωτός: Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη του πατέρα Αντωνίου για ασέλγεια σε δύο αγόρια

07.05.2026 13:28
PATERAS_ANTONIOS_1902

Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη του πατρός Αντωνίου που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος δύο αγοριών, πρώην τροφίμων σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου». Η δίκη που μετά από διακοπή τον περασμένο Μάρτιο, ξεκίνησε σήμερα, αφορά καταγγελίες των δύο αγοριών οι οποίοι παρίστανται στην υποστήριξη της κατηγορίας.

Για τον πρώτο καταγγέλοντα το επίδικο διάστημα αφορά Σεπτέμβριο του 2020 έως Αύγουστο του 2022, έχοντας συμπληρώσει τα 14 έτη του, ενώ για τον δεύτερο το καλοκαίρι του 2022 όταν ο παθών ήταν 13 ετών.

Στο δικαστήριο ήταν παρών ο κατηγορούμενος, έχοντας στο πλευρό του την πρεσβυτέρα και ο ένας εκ των δύο φερόμενων θυμάτων.

Οι δικηγόροι της υποστήριξης της κατηγορίας υπέβαλαν στο δικαστήριο αίτημα για διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών. Στο αίτημα αντιτάχθηκε η υπεράσπιση του κληρικού, που επικαλέστηκε δημόσιες συνεντεύξεις που έχει δώσει τουλάχιστον ένας εκ των καταγγελόντων «επιδιώκοντας τη δημοσιότητα». Κατά τους συνηγόρους του κληρικού, η επιδίωξη δημοσιότητας «αναιρεί στην πράξη το αίτημά του για διεξαγωγή της διαδικασίας με κλειστές πόρτες». Με το αίτημα συντάχθηκε η Εισαγγελέας της Έδρας επισημαίνοντας ότι «ο κίνδυνος δευτερογενούς θυματοποίησης των καταγγελλόντων είναι εξαιρετικά μεγάλος»

Η απόφαση του δικαστηρίου να διεξαχθεί η δίκη με κλειστές πόρτες αφορά το σύνολο της διαδικασίας.

Διαβάστε επίσης:

«Κιβωτός»: Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον πατέρα Αντώνιο – Προτείνει δίκη και για οικονομικές ατασθαλίες

Μεσολόγγι: 62χρονος βρέθηκε νεκρός με καραμπίνα δίπλα του

Πανικός σε λεωφορείο στο Μαρούσι -Άνδρας με λάμες από ψαλίδι, φώναζε και έβριζε

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 07.05.2026 15:30