Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προθεσμία να απολογηθεί το Σάββατο έλαβε ο 65χρονος Ιταλός, ο οποίος κατηγορείται για το διπλό φονικό στον Λόγγο Αιγίου.
Λίγο μετά τις 10:30 το πρωί οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου, όπου εμφανίστηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών και ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί, η οποία και του δόθηκε.
Ο 65χρονος, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 54χρονης συντρόφου του και του 26χρονου γιου της, εξακολουθεί να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, βρισκόταν στο σπίτι την ώρα του εγκλήματος, ωστόσο είχε αποκοιμηθεί και όταν ξύπνησε διαπίστωσε τι είχε συμβεί.
Εντός της ημέρας αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA που θα ρίξουν φως στο διπλό έγκλημα που σημειώθηκε στο Αίγιο.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αστυνομίας Κωνσταντίας Δημογλίδου, η οποία μίλησε στην τηλεόραση του Mega, αναμένεται «η εξέταση δειγμάτων DNA από τις δύο σορούς και από τον κατηγορούμενο».
«Από την πρώτη στιγμή υπάρχουν αρκετές αντιφάσεις καθώς διαφορετικές ώρες μας δόθηκαν στα πρώτα λόγια του κατηγορουμένου, διαφορετικές στη συνέχεια κατά την απολογία του» τόνισε η κα Δημογλίδου.
Η ίδια πρόσθεσε ότι ακόμα και όταν αρνείται ο κατηγορούμενος τις κατηγορίες, η ανακριτική αρχή έχει το δικαίωμα να ζητήσει αναπαράσταση στον τόπο του εγκλήματος, με βάση όσα αναφέρει ο κατηγορούμενος.
Από τις κάμερες δεν προκύπτει παρουσία άλλου προσώπου
Όσον αφορά στις μέχρι τώρα έρευνες η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει ότι «οι κάμερες μας έχουν βοηθήσει στο να αποκλείουμε ότι υπάρχει παρουσία άλλου ατόμου.
Ότι αυτό ήταν το μόνο πρόσωπο (σ.σ. ο Ιταλός) που βρισκόταν μέσα στο σπίτι όταν αυτοί οι άνθρωποι κατέληξαν, άρα δεν θα μπορούσε να είναι άλλος ο δράστης».
Τα αποτελέσματα από τα δείγματα γενετικού υλικού που έλαβαν από τα νύχια της 54χρονης γυναίκας, αναμένονται ως σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε παλέψει με τον 65χρονο Ιταλό σύντροφό της, ο οποίος θεωρείται βασικός ύποπτος του στυγερού εγκλήματος.
Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι αναμένεται ο δεύτερος κύκλος των αποτελεσμάτων από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.
Το γεγονός ότι το σώμα της 54χρονης και ειδικά τα χέρια της φέρουν αμυντικά τραύματα οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι ο δράστης και το θύμα πάλεψαν.
Έτσι ανάμεσα στα στοιχεία και τα δεδομένα που στάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ ήταν και η συλλογή γεννητικού υλικού από τα νύχια της γυναίκας.
Και αυτό γιατί εάν οι δυο τους πάλεψαν κατά πάσα πιθανότητα θα εντοπιστούν κύτταρα και dna του 65χρονου στα νύχια της γυναίκας, γεγονός που θα αποδεικνύει την ενοχή του Ιταλού και θα δένει ακόμα περισσότερο την υπόθεση.
Η άτυχη μητέρα που διατηρούσε για πολλά χρόνια σχέση με τον 65χρονο Ιταλό δέχτηκε περισσότερες από 20 μαχαιριές στην κοιλιά και στον θώρακα ενώ είχε και αμυντικά τραύματα στο χέρι και στον λαιμό.
Εντοπίστηκε μπρούμυτα και μέσα σε λίμνη αίματος στο σημείο που άφησε την τελευταία της πνοή ενώ ο 26χρονος γιος της βρέθηκε νεκρός σε πλάγια θέση ενώ έφερε τραύμα από βολίδα φλόμπερ πίσω από τον δεξί κρόταφο.
Διαβάστε επίσης
Έκτακτο δελτίο καιρού : Χαλάζι, σφοδρές καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι – Τι ώρα θα βρέξει στην Αττική
Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση 28 μηνών με αναστολή σε γιατρό για «φακελάκια» – Ζητούσε μέχρι και 5.000 ευρώ
Φωτιά σε περιοχή της Εύβοιας – Καίει καλαμιές
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.