Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΗ αστυνομία ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι εντοπίστηκαν επτά απανθρακωμένα πτώματα μέσα σε σπίτι στην κοινότητα Λα Τρονκάλ, στο νότιο τμήμα του Ισημερινού, σφαγή που εκτιμούν ότι οφειλόταν σε σύγκρουση ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες.
Σύμφωνα με τις αρχές, τα πτώματα ανήκαν σε ανθρώπους ηλικίας 21 ως 30 ετών κι ήταν δεμένα με σύρμα. Μπροστά στο σπίτι βρέθηκε ακόμη αυτοκίνητο το οποίο ήταν επίσης απανθρακωμένο.
Τα γεγονότα εκτυλίχτηκαν σε αγροτική περιοχή στην επαρχία Κανιάρ των Άνδεων, στο νότιο τμήμα του Ισημερινού.
Το μακελειό αποδίδεται σε «διένεξη» για τον έλεγχο «εδαφών», σύμφωνα με την αστυνομία. Κατ’ αυτήν, είχαν γραφτεί σε τοίχους του σπιτιού όπου διαπράχτηκε η σφαγή φράσεις όπως «γη των Λόμπος» — η διαβόητη συμμορία Λος Λόμπος («οι λύκοι») επιδίδεται σε διακίνηση ναρκωτικών, απαγωγές και άλλες παράνομες δραστηριότητες.
Ο Ισημερινός –που υποστηρίζεται από τον στρατό των ΗΠΑ στον «πόλεμο» που έχει κηρύξει ο πρόεδρος Ντανιέλ Νομπόα εναντίον περίπου είκοσι συμμοριών– κατέγραψε το 2025 δείκτη ανθρωποκτονιών που ανερχόταν σε 51 ανά 100.000 κατοίκους, τον υψηλότερο στη Λατινική Αμερική, σύμφωνα με το InSight Crime.
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.