search
ΠΕΜΠΤΗ 30.07.2026 23:04
MENU CLOSE

Καταστροφή δίχως τέλος: 45.000 στρέμματα έγιναν στάχτη από τις φωτιές στην Κρήτη

30.07.2026 21:52
creta

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Περίπου 45.000 στρέμματα γης έγιναν στάχτη από τις φωτιές που ξέσπασαν στην Κρήτη το διήμερο 29-30 Ιουλίου 2026.

Πολλαπλές πυρκαγιές ξέσπασαν στο νότιο Ρέθυμνο Κρήτης το διήμερο 29-30 Ιουλίου 2026 καίγοντας μεγάλες εκτάσεις γης.

Η επιστημονική ομάδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr υπολόγισε με τη βοήθεια δορυφορικής εικόνας υψηλής ανάλυσης του δορυφόρου Sentinel-2 του Copernicus τις τις καμένες εκτάσεις γης στα περίπου 45.000 στρέμματα.

Στον υπολογισμό δεν περιλαμβάνονται τα καμένα στρέμματα από τη νέα πυρκαγιά στην περιοχή της Πρέβελης. Η εικόνα λήφθηκε την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 και ώρα Ελλάδας 12:13 κατά το πέρασμα του δορυφόρου πάνω από την Ελλάδα, ενώ ακόμα υπήρχαν ενεργές εστίες.

Διαβάστε επίσης

Δύσκολη νύχτα στα πύρινα μέτωπα: Απανωτά 112, δραματικές διασώσεις στο Ρέθυμνο – Στάχτη το Φοινικόδασος της Πρέβελης – Μάχη και σε Πάρο, Άνδρο, Κάλυμνο

Θρήνος στην κηδεία του πυροσβέστη Μανώλη Στρατιδάκη στο Ρέθυμνο

Σπαραγμός στην κηδεία του 25χρονου πυροσβέστη στο Ρέθυμνο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 30.07.2026 23:01