Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΦωτιά ξέσπασε σήμερα το πρωί (16/8/2026) σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κάτω Απρόβατος στην Άνδρο, ενώ στάλθηκε και μήνυμα του 112 στους κατοίκους για να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Πλέον έχει οριοθετηθεί και οι δυνάμεις παραμένουν στο σημείο για να την σβήσουν πλήρως.
Για την κατάσβεση της φωτιάς στην Άνδρο κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου, εθελοντές, 5 οχήματα και 1 ελικόπτερο.
«Πυρκαγιά στην περιοχή Απροβάτου της Περιφερειακής Ενότητας Άνδρου. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», γράφει στο μήνυμά του το 112.
Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα, 16 Αυγούστου, η Άνδρος βρίσκεται σε πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, κατηγορίας 4, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης αξιωματικών της πυροσβεστικής Κώστα Τσίγκα «η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και πουρνάρι, δεν έχει δάσος» αν και, όπως σημείωσε, «στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι». Όπως είπε στην ΕΡΤ «στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται ο Κατω Απροβατος και η Άνω Ποταμία και τα οχήματα έχουν μπει στους οικισμούς για να τους προστατεύσουν αν χρειαστεί».
Διαβάστε επίσης:
Σκύρος: Σε δύο μέτωπα η μάχη με τη φωτιά – Ρίψεις νερού από 7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.