search
ΤΡΙΤΗ 22.09.2026 15:15
MENU CLOSE

Χρυσοχοΐδης για Ριζάι: «Είχε πάρει 16 άδειες, θα διαφωνούσα αλλά είναι θέμα του νόμου»

22.09.2026 13:00
chrysohoidis_new_123

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Στην υπόθεση του Αλκέτ Ριζάι, ο οποίος δεν επέστρεψε στις φυλακές Δομοκού μετά τη λήξη της άδειάς του και αναζητείται από τις Αρχές, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι ο Αλκέτ Ριζάι είχε λάβει συνολικά 16 άδειες από τις φυλακές και τόνισε ότι προσωπικά θα διαφωνούσε με τη χορήγηση άδειας στον συγκεκριμένο κρατούμενο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται για θέμα που ρυθμίζεται από τον νόμο.

«16 άδειες είχε πάρει ο Ριζάι. Αν θέλετε προσωπικά, θα διαφωνούσα με τον συγκεκριμένο να πάρει άδεια, αλλά αυτό δεν είναι δικό μου θέμα. Είναι θέμα του νόμου».

Οι αιχμές για τον Μαρίνο Σκανδάμη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε με αιχμές στον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της ΕΛΑΣ, Μαρίνο Σκανδάμη, ο οποίος είχε ζητήσει την παραίτησή του με αφορμή την υπόθεση Ριζάι.

«Ο κύριος Σκανδάμης τι θέλει τώρα; Ο κύριος Σκανδάμης, επί των ημερών του όταν ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, δεν έδινε άδεια στους καταδίκους; Είναι κατά της αδειοδότησης άδειας σε καταδίκους; Των φυλακισμένων; Όχι, να μας το πει αυτό», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Τι είδους αντιπολίτευση είναι αυτή; Αλήθεια, πού απευθύνονται; Τι νομίζουν δηλαδή ότι κάνουν με αυτό το θέμα; Εκ του ασφαλούς απευθύνουν κατηγορίες;»

Ο υπουργός κάλεσε ακόμη τον Μαρίνο Σκανδάμη να απαντήσει εάν, κατά τη θητεία του ως γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, συμμετείχε στη διαδικασία χορήγησης αδειών σε κρατούμενους.

«Τον ρωτώ λοιπόν, έδινε ως γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης άδειες και μάλιστα ήταν ο ίδιος επικεφαλής της επιτροπής αυτής που έδινε άδειες στους κρατούμενους, μαζί με τον εισαγγελέα και μαζί με τον διευθυντή των φυλακών; Ναι ή όχι; Και τι μας λέει τώρα;»

«Κάθε βράδυ γίνονται 100 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία»

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στη δράση της Ελληνικής Αστυνομίας για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

«Κάθε βράδυ – προσέξτε το λίγο, κάθε βράδυ – γίνονται 100 συλλήψεις, μέσα από 100 καταγγελίες. Όπως σας το λέω. 35.000 ήταν πέρυσι, το 2025», ανέφερε.

Όπως εξήγησε, περίπου οι μισές από αυτές τις υποθέσεις, δηλαδή 14.000 έως 15.000, καταλήγουν στα δικαστήρια.

«Και από αυτούς, όλοι είναι έξω με περιοριστικούς όρους ή κάποιοι είναι και προφυλακισμένοι, ή κάποιοι είναι και κατάδικοι», σημείωσε.

Ο υπουργός απέδωσε τα αποτελέσματα στη δουλειά της Αστυνομίας και στη λειτουργία γραφείων για την ενδοοικογενειακή βία σε όλη τη χώρα, στις έδρες των αστυνομικών διευθύνσεων.

Όπως είπε, σε αυτά μπορούν να απευθύνονται γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι που αντιμετωπίζουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Διαβάστε επίσης

Χανιά: Έκρυβαν κάνναβη σε φοίνικες στο προαύλιο σχολείου – Δύο συλλήψεις

Μητέρα Γιώργου Μαζωνάκη: Ζητώ δικαιοσύνη για τη μνήμη του παιδιού μου – «Δεν πρόλαβα να του πω όσα ήθελα» λέει η αδελφή του

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: «Πορτοκαλί» προειδοποίηση για τρεις περιοχές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 22.09.2026 15:15