search
ΠΕΜΠΤΗ 01.10.2026 13:54
MENU CLOSE

Ινστιτούτο Πουλαντζάς: Απόψε, στην Ταινιοθήκη, η τιμητική εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Τσουκαλά 

01.10.2026 11:39
konstantinos-tsoukalas_ekdilosi_0110_1920-1080_new

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς διοργανώνει την σήμερα στις 19:00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο και τη διαχρονική συμβολή του Κωνσταντίνου Τσουκαλά στην κριτική ανάλυση της ελληνικής κοινωνίας και της σύγχρονης δημοκρατίας.

Η εκδήλωση, με τίτλο «Διαβάζοντας τον Κωνσταντίνο Τσουκαλά», φιλοδοξεί να αναδείξει βασικές όψεις της σκέψης και της επιστημονικής του παρακαταθήκης, καθώς και τη διαρκή επικαιρότητα του έργου του στη μελέτη των κοινωνικών και πολιτικών μετασχηματισμών.

Προλογίζει:

Χριστόφορος Βερναρδάκης, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς

Ομιλητές:

• Μαρία Κομνηνού, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, Ομότιμη Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας και Πολιτικής Επικοινωνίας ΕΚΠΑ
• Αλεξάνδρα Κορωναίου, Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας, πρώην Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Παντείου Πανεπιστημίου
• Μιχάλης Σπουρδαλάκης, Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί επίσης απόσπασμα από το αφιέρωμα στον Κωνσταντίνου Τσουκαλά στην εκπομπή «Οι Έλληνες», από το Αρχείο της ΕΡΤ, καθώς και απόσπασμα από συνέντευξη του Κωνσταντίνου Τσουκαλά «Συνομιλίες με Ιστορικούς», Historiography.

Για όσες και όσους δεν μπορέσουν να παρευρεθούν, η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της επίσημης σελίδας του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς στο YouTube και Facebook.

΄Οσοι ενδιαφέρονται μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση εδώ:

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2026
Ώρα: 19:00
Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Κεραμεικός

Θα υπάρχει διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόρα Μπακογιάννη: Η δύσκολη ισορροπία, τα εκατέρωθεν πυρά και τα φαινόμενα αλαζονείας στην κυβέρνηση

ΕΛΑΣ: «Σηκώνει» τις δηλώσεις Συρίγου περί «υποχώρησης» για την πόντιση του καλωδίου και ρωτά «ποιος είναι αλήθεια επιζήμιος για τη χώρα;»

«Αμετανόητος» ο Φλωρίδης για τα «μπάζα», παρά την παραπομπή Τριαντόπουλου – Αμφισβητεί και το βούλευμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 01.10.2026 13:54