search
ΣΑΒΒΑΤΟ 03.10.2026 11:47
MENU CLOSE

«Πνίγηκε» η Κρήτη: Έπεσε νερό 1 έτους μέσα σε 48 ώρες στο Ξυλόσκαλο Χανίων

03.10.2026 10:44
kriti kakokairia vroxi 88- new

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Πρωτοφανή ύψη βροχής κατέγραψε το δίκτυο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στην Κρήτη το διήμερο Παρασκευής 2/10 και Σαββάτου 3/10, με επίκεντρο το Ξυλόσκαλο Χανίων όπου καταγράφηκαν 440 mm βροχής.

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της νεροποντής, η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί σε 440 λίτρα νερού σε κάθε τετραγωνικό μέτρο ή 440 τόνους νερού ανά στρέμμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo, μεγάλα ύψη βροχής καταγράφονται στα ορεινά και βόρεια τμήματα του νησιού, όπως ευδιάκριτα παρουσιάζεται στη χρωματική κλίμακα ύψους βροχής του παρακάτω χάρτη, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά δεδομένα όπως είχαν επισημανθεί σε πρόσφατη καιρική ανακοίνωση της μονάδας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Επισημαίνεται πως το 1 mm βροχής αντιστοιχεί σε 1 λίτρο νερού σε επιφάνεια 1 τετραγωνικού μέτρου ή ισοδύναμα 1 τόνος νερού σε έκταση 1 στρέμματος.

Διαβάστε επίσης:

Ισχυροί άνεμοι στην Αττική: 34 κλήσεις στην Πυροσβεστική για πεσμένα δέντρα και αφαιρέσεις αντικειμένων

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου λόγω των ισχυρών ανέμων

Φυλακές Κορυδαλλού: Η Γάκα αρπάχτηκε με συγκρατούμενή της για ένα τσιγάρο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 03.10.2026 11:47