search
ΤΡΙΤΗ 06.10.2026 22:48
MENU CLOSE

Φυλή: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε πολίτες παριστάνοντας του υπάλληλους της ΔΕΔΔΗΕ – Στις 49.000 ευρώ η λεία τους 

06.10.2026 22:07
PERIPOLIKO+NYXTA

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες και κλοπές προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρίας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, αποσπώντας χρυσαφικά και χρηματικά ποσά σε περιοχές της Αττικής.    

Για την υπόθεση συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 1ης στη Φυλή δύο άντρες, ηλικίας 56 και 30 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και απάτες, κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.  

Σύμφωνα με την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Βορειοανατολικής Αττικής, οι κατηγορούμενοι φέρεται να είχαν συστήσει και ενταχθεί στην εγκληματική οργάνωση τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2026, με σκοπό τη διάπραξη απατών και κλοπών.    

Πώς δρούσαν

Ως προς τη μεθοδολογία τους, τα μέλη της οργάνωσης φέρεται να επέλεγαν τα θύματά τους μέσω τηλεφωνικών καταλόγων και επικοινωνούσαν μαζί τους προσποιούμενα υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Με διάφορα προσχήματα, όπως δήθεν διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος, έπειθαν τα θύματα να συγκεντρώσουν κοσμήματα και χρηματικά ποσά.    

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τους καθοδηγούσαν να τοποθετήσουν τα χρήματα και τα κοσμήματα σε προκαθορισμένα σημεία, είτε μέσα είτε έξω από τις οικίες τους, ώστε οι δράστες να τα προσεγγίζουν και να τα αφαιρούν.  Για να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους, φέρεται να χρησιμοποιούσαν μεγάλο αριθμό τηλεφωνικών συνδέσεων καταχωρημένων σε στοιχεία άγνωστων ατόμων, ενώ για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν ως «επιχειρησιακό» όχημα το αυτοκίνητο του 56χρονου συλληφθέντα.    

49.000 ευρώ η λεία τους

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 4 περιπτώσεις απατών και κλοπών σε διάφορες περιοχές της Αττικής με το παράνομο περιουσιακό όφελος να ανέρχεται σε χρηματικό ποσό των 49.000 ευρώ.     Όπως αναφέρει η Αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης

«Πληρώθηκε, δεν υπάρχει οικονομική εκκρεμότητα», η απάντηση της Βίσση στον Καρβέλα – Η «συντριβή» του συνθέτη και η απάντηση Δημητρακόπουλου

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι των 25 εταιρειών στην υπόθεση Καμπούρη – Η εργαζόμενη που έπαιρνε 600 ευρώ αλλά της δήλωσαν 19.500 και η ζημία εκατομμυρίων

TikTokers και τράπερ με χιλιάδες ακολούθους ανάμεσα σε αυτούς που μηνύθηκαν για προώθηση παράνομου τζόγου – Ιλιγγιώδεις οι αμοιβές τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 06.10.2026 22:44