search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:00
MENU CLOSE

Γεωργιάδης: Οι πλειοψηφίες αλλάζουν και να είστε βέβαιοι ότι δεν θα σας ξεχάσουμε

18.05.2018 16:48
Γεωργιάδης: Οι πλειοψηφίες αλλάζουν και να είστε βέβαιοι ότι δεν θα σας ξεχάσουμε - Media
 
«Όποιος είναι εμπλεκόμενος σε αυτή την σκευωρία, στο τέλος θα πάει στο δικαστήριο» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην συζήτησης του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis.
 
«Τι μας διδάξατε στα τρία χρόνια που κυβερνάτε; Την τυραννία της πλειοψηφίας. Για παράδειγμα, κάνατε ότι μπορέσατε για να καταπατήσετε τα δικαιώματα της μειοψηφίας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να μην κληθεί ο κ. Καμμένος για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας. Οι πλειοψηφίες αλλάζουν και να είστε βέβαιοι ότι δεν θα σας ξεχάσουμε. Όποιος από εσάς είναι εμπλεκόμενος σε αυτήν τη σκευωρία, στο τέλος θα πάει στο δικαστήριο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο «γαλάζιος» αντιπρόεδρος.
 
Ο Άδωνις Γεωργιάδης επέκρινε όσα υποστήριξε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης λέγοντας πως «ο κ. Παπαγγελόπουλος μας είπε ότι το σκάνδαλο της “Novartis” είναι πράγματι το μεγαλύτερο σκάνδαλο, αλλά πρόσθεσε ότι δεν αναφέρεται σε πολιτικά πρόσωπα. Τότε, γιατί μαζευτήκαμε εδώ σήμερα;».
 
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της κυβερνητικής πλειοψηφίας υποστηρίζοντας πως «με αυτό που γίνεται σήμερα, δεν θα χρειάζονται προκαταρκτικές. Θα πηγαίνετε στη Δικαιοσύνη ένας ένας και ό,τι σας φωτίσει ο Θεός. Αν νομίζετε ότι θα γλιτώσει έστω και ένας, πλανάστε». Όπως ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης για την επίμαχη υποθεση «για να μην μάθει ο κόσμος ότι αυτά που συζητάτε είναι ψέματα, στέλνετε το φάκελο πίσω στη Δικαιοσύνη. Εδώ είναι η σκευωρία. Θέλετε να είμαστε πάντα υπό κατηγορία. Προχθές, βγήκε η απόφαση για τον κ. Μαντέλη, μετά από 20 χρόνια. Δηλαδή για 20 χρόνια θα μας κουνάτε το δάκτυλο και θα μας λέτε “εσείς εμπλέκεστε στη Novartis”; Το άρθρο 86 λέει να είναι ταχείες οι διαδικασίες για τους πολιτικούς. Να συσταθεί ειδικό δικαστήριο, να καθίσουν στο σκαμνί και αν κριθούν ένοχοι να πάνε στη φυλακή. Όχι όμως να είναι υπό σπίλωση, επειδή έτσι το στήσατε εσείς από την αρχή».
 
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ομιλία του είπε πως «ο κ. Λάππας αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να έχουν ξοδευτεί 23 δις ευρώ και να μην έχει ασχοληθεί ούτε ένας πολιτικός για αυτή την υπέρβαση. Προφανώς, αστειεύεστε. Η μεγαλύτερη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης έγινε επί υπουργίας αυτών που σήμερα κατηγορείτε. Επί δικής σας υπουργίας δεν κόπηκε ούτε ένα ευρώ. Αντίθετα, την έχετε αυξήσει. Αν κάποιοι ελεγχθούν, αυτοί θα είστε εσείς».
 
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε πως «τι θα κάνετε όταν έρθει στη Βουλή η υπόθεση του υπουργού Οικονομικών, κ. Τσακαλώτου με τις επώνυμες καταγγελίες; Θα σταλεί απευθείας στη Δικαιοσύνη; Εάν μπορείτε να πάτε στη Δικαιοσύνη εμένα, με τρεις ανώνυμους μάρτυρες που λένε “άκουσα, νομίζω, πιστεύω”, προφανώς θα πάει στη Δικαιοσύνη ο κ. Τσακαλώτος, με κάποιον που καταγγέλλει επωνύμως ότι έχει ηχογραφημένες συνομιλίες να του ζητά μίζα μέσω συνεργάτη του. Είμαι σίγουρος ότι ο πρώτος που θα βγει να τον στηρίξει, θα είναι ο κ. Πολάκης».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 21:59