search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:10
MENU CLOSE

Μπλέξαν τις γραμμές τους στην κυβέρνηση για τα προνόμια των εμβολιασμένων

11.05.2021 07:00
mitsotakis

Προβληματισμό έχει δημιουργήσει στην κυβέρνηση η διατύπωση διαφορετικών απόψεων από στελέχη της κυβέρνησης για τα θέματα που αφορούν την επικαιρότητα ( εμβολιασμούς , μέτρα) καθώς μόνο τα τελευταία εικοσιτετράωρα κατεγράφησαν τουλάχιστον τρία περιστατικά όπου κυβερνητικά στελέχη και υπουργοί έλεγαν διαφορετικά πράγματα ανάλογα το ακροατήριο τους.

Ο εκνευρισμός των στελεχών του Μεγάρου Μαξίμου έγκειται στο γεγονός ότι τα φαινόμενα διγλωσσίας που παρατηρούνται δεν βοηθούν την κυβέρνηση να κάνει βήμα προς τα εμπρός αφήνοντας πίσω της ,τις προβληματικές καταστάσεις του παρελθόντος.

Το θέμα των προνομίων των εμβολιασμένων πολιτών –πρόταση που κατέθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης -έκλεισε πριν ανοίξει. Ο Άδωνις Γεωργιάδης με δηλώσεις του χθες το πρωί άφησε να εννοηθεί ότι τα γυμναστήρια θα ανοίξουν μόνο για αυτούς που έχουν κάνει έστω και την πρώτη δόση του εμβολίου.

«Μερικές ημέρες μετά την πρώτη δόση προσφέρει τεράστια ανοσία», επεσήμανε ο υπουργός ανοίγοντας στην πραγματικότητα ένα θέμα με το οποίο διαφωνούν οι περισσότεροι επιστήμονες.

Λίγη ώρα αργότερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη «έκαιγε» το σενάριο λέγοντας ότι “η συζήτηση για αποκλειστικά προνόμια των εμβολιασμένων δεν έχει νόημα, παρά μόνο αν ανοίξει ο εμβολιασμός για όλες τις ηλικιακές ομάδες”.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Μέγαρο Μαξίμου εκτίμησε ότι τα προβλήματα που θα είχε από μια τέτοια απόφαση θα ήταν πολύ περισσότερα από τα οφέλη καθώς θα προέκυπταν νομικά, κοινωνικά και πολιτικά θέματα.

Δεδομένου ότι την ευθύνη για τους εμβολιασμούς την έχει το κράτος και η κυβέρνηση ,οι πολίτες θα μπορούσαν να προσφύγουν νομικά εναντίον κάθε υπευθύνου με το επιχείρημα ότι δεν έχει εμβολιαστεί η δική τους ηλικιακή ομάδα. Κάτι τέτοιο θα άνοιγε μεγάλο θέμα στην κοινωνία και ιδιαίτερα στους νέους με τους οποίους έτσι και αλλιώς υπάρχει θέμα με την ΝΔ το οποίο καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις.

Λίγο αργότερα ο υπουργός Ανάπτυξης διαψεύστηκαν για δεύτερη φορά . Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με δηλώσεις του αμφισβήτησε τα στοιχεία που είχε δώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης για το ποσοστό του εμβολιασμένου προσωπικού του ΕΣΥ .

Ο υπουργός Ανάπτυξη είχε επιτεθεί στους υγειονομικούς ισχυριζόμενος πως μόνο το 62,5% έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Ο Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη του ξεκαθάρισε ότι πάνω από το 85% των γιατρών έχει εμβολιαστεί διαψεύδοντας τον Α. Γεωργιάδη. Μάλιστα ο Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε ότι γιατροί και νοσηλευτές δίνουν εδώ και πάνω από 18 μήνες μάχη στην πρώτη γραμμή κατά του κορωνοϊού χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα ρεπό και υπογράμμισε ότι είναι εύκολο να σχολιάζει κάποιος έξω από το χορό.

Την ίδια στιγμή ο Αλέξης Πατέλης βρέθηκε στο στόχαστρο του Νικήτα Κακλαμάνη για τις δηλώσεις «περί τεμπέληδων» για όσους έχουν κάνει διδακτορικό παρά το γεγονός ότι ο συνεργάτης του πρωθυπουργού ζήτησε δημόσια συγνώμη: «Όλοι οι τεχνοκράτες, που ένας πρωθυπουργός τους τιμά με την εμπιστοσύνη τους, δεν μπορεί όταν κάνουν την πατάτα να λένε συγγνώμη και ότι δεν είναι πολιτικοί. Γιατί ο λογαριασμός πάει στον πρωθυπουργό. Πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί» είπε ο βουλευτής της ΝΔ .

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:10