search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:02
MENU CLOSE

Τουρκία: Ο Ερντογάν μήνυσε την Ακσενέρ, επειδή τον παρομοίασε με τον Νετανιάχου

20.05.2021 19:07
erdogan_new

Μήνυση σε βάρος της αρχηγού του αντιπολιτευόμενου «Καλού Κόμματος» υπέβαλε ο Ερντογάν για προσβολή του προσώπου του προέδρου της Τουρκίας.

Σε μια ακόμα μήνυση κατά πολιτικού του αντιπάλου προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος μήνυσε την Μεράλ Ακσενέρ επειδή τον συνέκρινε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Στη μήνυσή του, ο Τούρκος ηγέτης αξιώνει αποζημίωση ύψους 250.000 τουρκικών λιρών (24.475 ευρώ) από την ηγέτιδα του αντιπολιτευόμενου «Καλού Κόμματος», σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η Ακσενέρ είπε την Τρίτη, ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της, ότι ο Νετανιάχου προκαλεί κρίσεις όπως ο Ερντογάν, προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία. «Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, που είναι κάπως η ισραηλινή εκδοχή του Ερντογάν, δεν δίστασε να στοχοποιήσει αμάχους και παιδιά για να σαμποτάρει τους πολιτικούς αντιπάλους του και να κρατήσει με αυτόν τον τρόπο τη θέση του», δήλωσε η Ακσενέρ, αναφερόμενη στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

Το βράδυ της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνάντησης με νέους, ο Ερντογάν επέκρινε σφόδρα την Ακσενέρ, χαρακτηρίζοντάς την «ανήθικη», που τον έβαλε «στο ίδιο επίπεδο με τον Νετανιάχου. […] Δεν έχω καν συναντήσει τον Νετανιάχου. (…) Δεν ήταν ποτέ φίλος μας και δεν θα γίνει ποτέ», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν έχει μηνύσει και τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ειδήσεις σήμερα

Το tweet του Νετανιάχου που θορύβησε το Μαξίμου πριν την επίσκεψη Δένδια

Γάζα: Ο Ερντογάν ζητά τιμωρία με κυρώσεις στο Ισραήλ

Παραλήρημα Ακάρ: Οι Έλληνες κάνουν τα πάντα για να καταστρέψουν το καλοπροαίρετο έργο του ευγενούς έθνους μας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:02