search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 11:42
MENU CLOSE

Γιατί η πριγκίπισσα Diana δεν φορούσε ποτέ καπέλα στις επίσημες επισκέψεις με παιδιά

03.06.2021 19:20
diana-new

Το πρωτότυπο και γνωστό «caring dress», ένα μπλε φλοράλ φόρεμα από τον σχεδιαστή David Sassoon, φορούσε τακτικά η πριγκίπισσα της Ουαλίας Νταϊάνα, όταν έκανε επισκέψεις σε νοσοκομεία ή για να συναντήσει παιδιά, καθώς ήξερε ότι το μοτίβο αυτό θα τους άρεσε πολύ.

Παρά το γεγονός ότι το σκίτσο περιελάμβανε κι ένα μεγάλο ασορτί καπέλο, η πριγκίπισσα δεν το φορούσε ποτέ αφού υποστήριζε πως «δεν μπορείς να αγκαλιάσεις ένα παιδί φορώντας καπέλο», εξήγησε η Claudia Acott Williams, επιμελήτρια του Kensington Palace.

Συνήθιζε όμως να φοράει κοσμήματα επειδή θα έπαιρνε αγκαλιά τα παιδιά και ήξερε πως θα έπαιζαν με αυτά.

Ο Matthew Storey, επιμελητής των Historic Royal Palaces, είπε ότι αυτό «δείχνει πραγματικά πόσο προσεκτικά σκεφτόταν τους ανθρώπους που θα συναντούσε όταν επέλεγε ρούχα για τις πολλές δημόσιες ασχολίες της».

Η Νταϊάνα είχε φορέσει το φόρεμα, που δημιουργήθηκε από τον Sassoon, σε μια επίσκεψη σε έναν παιδικό ξενώνα στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, το 1998, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Λάγος, στη Νιγηρία, το 1990, και στο The Lighthouse Project για τα θύματα του AIDS, στο Λονδίνο, το 1992.

Ειδήσεις σήμερα

Έπος: Η Σοφία Μουτίδου απαντά με ξεκαρδιστικό τρόπο στην Λατινοπούλου (Video)

Βρετανία: Αλλάζει τη λίστα με τους προορισμούς για ταξίδια – Τι εκτιμάται για την Ελλάδα

Πυρά αστυνομικών για το «ηχητικό κανόνι» κατά μεταναστών και προσφύγων (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 11:39