Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το τάπας gambas al ajillo είναι ένα υπέροχο ορεκτικό και κλασικό πιάτο που είναι εξαιρετικά δημοφιλές στην Ισπανία. Οι ζουμερές γαρίδες με την πικάντικη σάλτσα σκόρδου αποτελούν την καλύτερη βουτιά για το ζυμωτό ή το φρυγανισμένο ψωμάκι σας.
450 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες ωμές (καθαρισμένες από τα κεφάλια και το εντεράκι τους)
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
¼ φλιτζανιού βούτυρο αλατισμένο
¼ φλιτζανιού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
4-6 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Ψιλοκομμένο μαϊντανό για τη διακόσμηση
Προσθέστε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το μπούκοβο σε ένα τηγάνι και σοτάρετέ τα σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 λεπτό ή μέχρι να μυρίσει το σκόρδο.
Προσοχή να μην το κάψετε γιατί θα προσδώσει μια πικρή γεύση στο φαγητό. Στη συνέχεια προσθέστε την πάπρικα, τον χυμό λεμονιού και τις γαρίδες που έχετε καθαρίσει καλά.
Σοτάρετέ τις για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ροζ χρώμα και να μαγειρευτούν καλά.
Καρυκεύστε τις με αλατοπίπερο, ρίξτε τις σε ένα πήλινο μπολάκι μαζί με το λάδι τους και πασπαλίστε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμί για άπειρες βουτιές!
Κεκάκια λεμονιού… Roland Garros
Ουαλικός τυρομεζές ή αλλιώς το κουνέλι της Ουαλίας
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.