search
ΤΡΙΤΗ 11.06.2024 17:13
MENU CLOSE

Γιάννης Θωμάς: Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός

28.06.2021 19:23
giannis_thomas

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών ο ηθοποιός Γιάννης Θωμάς, έπειτα από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο.

Ο Γιάννης Θωμάς γεννήθηκε το 1944 στα Ξανθόγεια της Έδεσσας.

Ο ηθοποιός είχε ερμηνεύσει σημαντικούς ρόλους στο θέατρο, ενώ είχε συνεργασίες στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, με πιο πρόσφατη τη συμμετοχή στη σειρά «Κόκκινο Ποτάμι».

Η ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων για τον θάνατό του

Ο Γιάννης Θωμάς είχε συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων, το οποίο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Γιάννη Θωμά, ενός αγαπητού και ξεχωριστού Ανθρώπου και Ηθοποιού, με τον οποίο είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε σε πολλές παραγωγές μας. Συνεχίζοντας την γιαννιώτικη παρουσία του από τον ΟΗΘ πρωτοέπαιξε στο ΔΗΠΕΘΙ στον «Εχθρό του Λαού» του Ίψεν, το εναρκτήριο έργο του Θεάτρου, στις 3 Φεβρουαρίου 1984. Έκτοτε μέχρι και την τελευταία φορά που συνεργάστηκε με τη Δημοτική μας Σκηνή, το χειμώνα του 2018, όπου έπαιξε στο έργο «ANACARBIT / Ο Βιτγκενστάιν σε Αντίλογο» του Δημήτρη Βαρτζιώτη κι αμέσως μετά στη συμπαραγωγή «Το Υπόγειο» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, συμμετείχε συνολικά σε 16 θεατρικές παραγωγές που παρουσιάστηκαν σε 508 παραστάσεις, σε πολλές από τις οποίες επωμίστηκε πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η Πρόεδρος Χριστίνα Κωτσαντή και τα στελέχη του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους και τα συλλυπητήρια στους οικείους του».

Το «αντίο» του σκηνοθέτη Κώστα Τσιάνου

Την είδηση για τον θάνατο του Γιάννη Θωμά γνωστοποίησε στο Facebook, ο σκηνοθέτης Κώστας Τσιάνος, ο οποίος έγραψε σε ανάρτησή του:

«Ο σπουδαίος ηθοποιός και αγαπητός μου φίλος ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΩΜΑΣ έφυγε από την ζωή. Ο Γιάννης λάμπρυνε με το ταλέντο του πολλές παραστάσεις στο “ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ”, στην “ΗΛΕΚΤΡΑ” του Ευριπίδη όμως, στο ρόλο του Γεωργού ήταν ασύγκριτος! Χάσαμε έναν υπέροχο άνθρωπο και φίλο, έναν ευαίσθητο καλλιτέχνη, μια ποιητική ψυχή. Καλέ μου Γιάννη να έχεις καλό ταξίδι».

Διαβάστε επίσης:

Ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα: Ανεβάζει το τείχος ανοσίας πάνω από το 80% – Πόσο προστατεύουν τα εμβόλια

Επιστρέφει ο καύσωνας: Νέο «κύμα» υψηλών θερμοκρασιών από την Τρίτη (Videos)

Κρήτη: Κολοκύθα, μία φυσική πισίνα δίπλα στην Ελούντα (photo/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 11.06.2024 17:09