search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 18:06
MENU CLOSE

Καλύτερη η εικόνα σε Νιμπορειό και Βαρνάβα – Δύσκολη μέρα με δεκάδες φωτιές (Photos/Videos)

10.07.2021 21:48
elikoptero_new

Καλύτερη είναι η εικόνα το βράδυ του Σαββάτου στα πύρινα μέτωπα που επί ώρες έκαιγαν σε Βαρνάβα Αττικής και Νιμπορειό Ευβοίας.

Στον Βαρνάβα, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, η φωτιά ξεκίνησε από κολόνα ηλεκτρισμού. Γρήγορα επεκτάθηκε σε δασική έκταση, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, ενώ κινδύνευσαν και κατοικίες.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ από αέρος, μαζί με τα υπόλοιπα εναέρια μέσα, επιχείρησε και ο «γίγαντας» Beriev be 200.

Στην Εύβοια, η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου και γρήγορα έλαβε μεγάλες διαστάσεις. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το Νιμπορειό και ο οικισμός Καγκαδαίοι, ενώ ενεργοποιήθηκε το 112 που ενημέρωσε κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής να απομακρυνθούν προς την Κάρυστο.

Πυρκαγιά και σε Ελευσίνα – Βόλο

Φωτιά ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου και στην Ελευσίνα, σε βιομηχανική περιοχή ανάμεσα σε εργοστασιακές μονάδες. Στον Βόλο, φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στον Περιφερειακό της πόλης, με αποτέλεσμα να καούν ζωντανά ζώα που εγκλωβίστηκαν, αλλά και να απειληθούν κατοικίες.

Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποίησε στις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος έκανε λόγο για μια δύσκολη ημέρα με 51 πυρκαγιές και ανέμους 6 και 7 μποφόρ και με ριπές να φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Διαβάστε επίσης:

Χαρδαλιάς για πυρκαγιές: Δεν κινδυνεύουν σπίτια στην Εύβοια – Καλύτερη η εικόνα στον Βαρνάβα (Video)

Το «θηρίο» Beriev εν δράσει: Έριξε νερό στον Βαρνάβα και… κρύφτηκε ο ήλιος (Video)

Αγαπημένες ελληνικές ταινίες που σήμερα θα είχαν «κοπεί» από τον… τίτλο! (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 18:04