search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 07:32
MENU CLOSE

Τουρκία: Νίκη των φοιτητών απέναντι στον Ερντογάν – Δεν προχωράει ο διορισμός του πρύτανη στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου

15.07.2021 11:03
foitites_konstantinoupoli_new

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απομάκρυνε τον Μελίχ Μπουλού από τα καθήκοντά του ως πρύτανη του πανεπιστημίου του Βοσπόρου.

Η απόφαση ανακοινώθηκε με προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως σήμερα. Ωστόσο, δεν αναφέρεται ο λόγος για την αλλαγή ή περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η επιλογή του Μπουλού, που κατηγορείται για λογοκλοπή και ήταν υποψήφιος με το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ερντογάν, αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για πολλούς νέους που δεν έχουν γνωρίσει άλλον ηγέτη εκτός από τον Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2003.

Ο διορισμός του Μπουλού, ακαδημαϊκού και πρώην πολιτικού υποψηφίου, στη θέση αυτή στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου είχε επικριθεί ως αντιδημοκρατικός και οι διαδηλώσεις που έγιναν από τις αρχές του Ιανουαρίου επεκτάθηκαν για σύντομο χρονικό διάστημα και σε άλλες πόλεις.

https://twitter.com/SDey83/status/1347459957084487683/photo/3

Οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν κάνει χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών για να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τη Σμύρνη, ενώ έχουν συλλάβει περισσότερους από 500 διαδηλωτές.

Αφού αρχικά φάνηκε να αγνοεί τις διαδηλώσεις, ο Τούρκος πρόεδρος αύξησε στη συνέχεια τις επιθέσεις εναντίον των διαδηλωτών, χαρακτηρίζοντάς τους εργαλεία “στα χέρια τρομοκρατών” και δυτικών χωρών.

Επίσης επέκρινε σφοδρά τους ΛΟΑΤΚΙ, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των οποίων αποτελεί ένα από τα αιτήματα των διαδηλωτών, προκαλώντας την αντίδραση των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Ανατριχιαστική προειδοποίηση Π.Ο.Υ. – «Είμαστε στην αρχή νέου κύματος»

Γερμανία-Δημοσκόπηση: Παραμένει πρώτο το CDU/CSU

ΗΠΑ: Δολοφονία ράπερ live στο Instagram (Video, σκληρές εικόνες)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 07:31