search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 07:46
MENU CLOSE

ΚΚΕ: «Παρών» στα πύρινα μέτωπα – Κάλεσμα να δυναμώσει η «λαϊκή αλληλεγγύη»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2190
11/08/2021
13.08.2021 07:30
fotia9-new

Με το σύνθημα «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό» το ΚΚΕ απευθύνει γενικευμένο κάλεσμα στον κόσμο «να δυναμώσει ακόμα περισσότερο την πρωτοβουλία που αυτές τις μέρες ξεδιπλώνεται στα μέτωπα των πυρκαγιών, να πρωτοστατήσει στη δημιουργία επιτροπών αγώνα σε όλες τις πόλεις, τις γειτονιές και τα χωριά με πανελλαδικό συντονισμό και ενιαία δράση».

Επιπλέον, με το σύνθημα αυτό προσπαθεί τις τελευταίες μέρες να υπογραμμίσει την εγκατάλειψη της βόρειας Εύβοιας και άλλων πυρόπληκτων περιοχών της χώρας (Αττική, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Ηλεία, Μεσσηνία) από την κυβέρνηση και τον κεντρικό κρατικό μηχανισμό. Θέλει, με άλλα λόγια, να υπογραμμίσει ότι η λαϊκή πρωτοβουλία των ανθρώπων που έμειναν στα χωριά τους για να τα σώσουν, στην Εύβοια και αλλού, αποδείχτηκε αποφασιστικής σημασίας, όταν το λεγόμενο «επιτελικό κράτος» το μόνο σχέδιο που είχε ήταν οι εκκενώσεις σπιτιών και οικισμών, χωρίς άλλη συνδρομή με επίγεια ή εναέρια μέσα. «Ο λαός αφέθηκε στην τύχη του» επισήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την επίσκεψή του στις Ροβιές την περασμένη Παρασκευή.

Το ΚΚΕ έριξε και δικές του δυνάμεις στα μέτωπα, καθώς μέλη του κόμματος βρέθηκαν δίπλα στους κατοίκους, συμβάλλοντας στις προσπάθειες για την αναχαίτιση της φωτιάς. Βουλευτές, όπως ο βουλευτής Εύβοιας Γιώργος Μαρίνος, είχαν καθημερινή παρουσία στο πύρινο μέτωπο, ενώ άλλοι καθώς και στελέχη του κόμματος (Καραθανασόπουλος, Αρβανιτάκης, Γκιόκας, Μανωλάκου κ.ά.) επισκέφθηκαν τα μέτωπα της φωτιάς στις περιφέρειές τους.

Αυτή ήταν άλλωστε και η προτεραιότητα που έθεσε το κόμμα: η αλληλεγγύη και η συνδρομή των στελεχών, μελών και φίλων του κόμματος στα πύρινα μέτωπα, καθώς και η άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση για άμεσες ενέργειες – από το να διαθέσει όλα τα απαραίτητα μέσα στα πύρινα μέτωπα μέχρι το να βρει λύσεις για τους ξεσπιτωμένους ανθρώπους και να προχωρήσει σε πλήρεις αποζημιώσεις των πληγέντων. Μάλιστα, και ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της περιοδείας του την Παρασκευή, διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι το επείγον για το ΚΚΕ είναι να σβήσουν οι φωτιές και να μην κινδυνέψουν άνθρωποι, περιουσίες, φυσικό περιβάλλον και οι υποδομές, και από εκεί και πέρα παρέπεμψε στον άμεσο ορίζοντα τη συζήτηση για τις ευθύνες και τον απολογισμό: «και μετά θα λογαριαστούμε» σημείωσε. Σε κάθε περίπτωση, το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να μην επιτρέψει αυτή τη φορά «να ξεχαστούν οι εγκληματικές ευθύνες της σημερινής αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων».

«Η μάχη δεν έχει τελειώσει» επισημαίνει, ούτε και η επαγρύπνηση για την αποτροπή νέων πυρκαγιών.

Έτσι, το ΚΚΕ προτείνει:

-Να συγκροτηθούν ομάδες πυροπροστασίας και περιφρούρησης των δασών, διότι, όπως επισημαίνει, «η αποτροπή νέων πυρκαγιών δεν μπορεί να αφεθεί στα εγκληματικά χέρια της κυβέρνησης, των δημοτικών και περιφερειακών αρχών που έχουν “λερωμένη τη φωλιά τους” και έτοιμα τα επενδυτικά σχέδια της περιβόητης “πράσινης ανάπτυξης”, που επιδιώκουν να μετατρέψουν τα βουνά σε αιολικά πάρκα».

-Να προχωρήσουν τα κρίσιμα και αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, ιδιαίτερα στις περιοχές της Εύβοιας, της Ηλείας, της Αττικής, σε όλες τις πληγείσες περιοχές, για να μη θρηνήσουμε νεκρούς.

-Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στις λαϊκές οικογένειες που δοκιμάζονται και να προχωρήσει η άμεση καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών με αποζημίωση στο 100%.

-Να εξασφαλιστεί το εισόδημα, ιδιαίτερα για καλλιεργητές όπως οι ρητινοκαλλιεργητές, οι ελαιοπαραγωγοί, οι μελισσοκόμοι αλλά και οι κτηνοτρόφοι.

-Να αποκατασταθούν όλες οι υποδομές ύδρευσης και ηλεκτροδότησης.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιές: Προ ημερησίας στη Βουλή στις 25 Αυγούστου ζήτησε ο Μητσοτάκης

KIΝΑΛ: «Άμεση αντικατάσταση Χρυσοχοΐδη – Χαρδαλιά»

Τσίπρας: «Η οργή να γίνει δύναμη αλλαγής»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 07:45