search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 15:35
MENU CLOSE

Φώφη, δώσε mansplaining στον λαό!

27.08.2021 13:26
gennimata_new

Διαβάζω στην «Καθημερινή» ότι ο όρος «mansplaining», που προκύπτει από τις λέξεις man και explain,  εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Λεξικό της Οξφόρδης στην έκδοση του 2018, σύμφωνα, δε, με τους συντάκτες του, η λέξη μία δεκαετία πριν από τότε, δεν υπήρχε.

Πρόκειται δηλαδή για νεολογισμό εργαστήριου, μια πειραματική εκδοχή του νεοφασισμού  που επανέρχεται στο προσκήνιο με το πιο επικίνδυνο προσωπείο, αυτό  του εξτρεμιστικού δικαιωματισμού και της προοδευτικότητας. Είναι προφανές ότι οι οργισμένες ΚΙΝΑΛίτισες αγωνίστριες που συμβούλεψαν την ευεπίφορη σε πρωτοπορίες, κυρία Γεννηματά να εκφέρει αυτή την απίθανη μπούρδα προκειμένου να αντιπολιτευτεί τον Μητσοτάκη, επιχειρούν ένα άνοιγμα στις μάζες – ότι δηλαδή ακριβώς χρειάζεται το ΚΙΝΑΛ για να ξεκολλήσει από τον δημοσκοπικό βάλτο.

Επίσης, δίχως αμφιβολία, είναι προφανές ότι όλοι οι εξηντάρηδες και βάλε  που έχουν ξεμείνει στο ΚΙΝΑΛ διψούν για «mansplaining»! Είναι αυτό που τους έλλειπε να για αναπτερώσουν τις ελπίδες τους για μια δυναμική επανεκκίνηση του Κινήματος. Αυτά η Φώφη τα πιάνει στον αέρα κι έτσι υποθέτω υιοθέτησε αυτό το φοβερό πολιτικό εργαλείο, το «mansplaining», προκειμένου να εκθέσει  τον Μητσοτάκη!  Ήδη όλο το γυναίκειο κίνημα, έπειτα από την αναστάτωση που προκάλεσε  στους κόλπους του η αποκάλυψη της Φώφης, βρίσκεται επί ποδός πολέμου .

Δεν γνωρίζω την θεωρητική κατάρτιση της κυρίας Γεννηματά στα σύγχρονα πολιτικά αφηγήματα. Αν και βάσιμα υποθέτουμε ότι αυτά δεν κληρονομούνται ούτε μεταβιβάζονται, η ίδια φαίνεται να υιοθετεί  επικίνδυνες θεωρίες ακαδημαϊκών εργαστηριών όπου επειδή απέτυχε παταγωδώς η Αριστερά να αλλάξει τη ζωή, βάλθηκε τώρα να αλλάξει τον άνθρωπο.   Έτσι, η ανισότητα μεταφέρεται  ακόμα και στην προφορικότητα: ότι κι αν πεις, κινδυνεύεις να θεωρηθείς επικίνδυνος αντιδραστικός. Έτσι, έχει αρχίσει ένα βιολί που «ακούει» όλον τον πολιτισμό φάλτσα. Δεν μπορώ να φανταστώ  έναν κόσμο όπου η αυθόρμητη προφορικότητα  θα τεθεί υπό περιοριστικούς όρους και θα λογοκρίνεται από φεμινιστικές μαινάδες και ειδικευμένους  ρατσιστολόγους, που θα ζυγίζουν  την κάθε φράση, θα ανακρίνουν την κάθε έννοια, θα περνούν από φάλαγγα την κάθε λέξη.  Δεν μπορώ να φανταστώ έναν κόσμο που  το χιούμορ θα διώκεται, το κομπλιμέντο θα αποτελεί  ύβρη και προσβολή. Δεν μπορώ να διανοηθώ ούτε στην πιο αποτρόπαιη δυστοπία  αυτό το γενικευμένο ξήλωμα του πολιτισμού και της τέχνης,  όπου η Ιλιάδα και η Οδύσσεια θα είναι απαγορευμένα αναγνώσματα στον Index του νεοπροοδευτικού  ολοκληρωτισμού – όπως και η ζωγραφική και η γλυπτική κι όλος ο πολιτισμός επειδή παρανοϊκές πανεπιστημιακές κοινότητες βαριεστημένων νεο-amish αρνούνται την ανισότητα: ότι δηλαδή μπορεί κάποιος να ερωτευτεί περισσότερο ή λιγότερο από τον άλλο. Περί αυτής της θεωρητικής ανωμαλίας πρόκειται! 

Με την ευκαιρία, τώρα που είναι ζεστή στα θεωρητικά η κυρία Γεννηματά, ας μας διαφωτίσει για το πώς θα αποκαλούμε μια γυναίκα που με πολιτικούς φατριασμούς εκδιώκει (ο …φαλλοκρατικός πατριαρχικός  όρος είναι «άνανδρα»!)  με τον πλέον χυδαίο και απρεπή τρόπο έναν άνδρα εγνωσμένης και αδιαμφισβήτητης αξίας στο παραπέντε των εκλογών, του οποίου η προσφορά στην χώρα  από το 2012 έως και το 2019 θεωρείται ανεκτίμητης αξίας; Πώς; Fofosplaining; Fofohunting; Fofokilling;

Θα θέλαμε με την ευκαιρία -γιατί ανησυχούμε- η κυρία Γεννηματά να μας ενημερώσει σχετικά με το κοινοβουλευτικό έργο του κύριου Καμίνη, ο όποιος αντικατέστησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο που …περίσσευε στο ΚΙΝΑΛ των μεγάλων πολιτικών και πνευματικών μορφών. Με  την ευκαιρία, επίσης, ας μας πει πού βρίσκεται, αν όλα είναι καλά, πως είναι η υγεία του; 

Οι γυναίκες όπως και ο άντρες κρίνονται από τα έργα τους, όχι από τα mansplaining!

Διαβάστε επίσης

Γιατί οι Ταλιμπάν κατέλαβαν τόσο γρήγορα το Αφγανιστάν

Βαρύ πλήγμα της Ν.Δ. στο ελληνικό αντιντόπινγκ

Ο Μητσοτάκης και η αντιπολίτευση-δώρο!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 15:31