search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 12:16
MENU CLOSE

Ενημερωμένοι διασωληνωμένοι!

30.08.2021 10:30
Embolio_new

Όταν ξεκινούσε το καλοκαίρι, σχεδόν όλο το καθ’ ύλην αρμόδιο επιστημονικό προσωπικό της χώρας προειδοποιούσε σε όλους τους τόνους -συμβουλευτικούς, παραινετικούς,  εκφοβιστικούς- ότι η μετάλλαξη Δέλτα θέλει προσοχή, καθώς το καλοκαίρι ξεμυαλίζει τον καθένα για να ξεδώσει, πόσω μάλλον μετά  από μια μακρά  περίοδο εγκλεισμού και περιορισμών.

Μας είχαν προειδοποιήσει σε όλους τους τόνους ότι δεν έχουμε τελειώσει με το ιό όσο κι αν έχουμε κουραστεί όλοι μας με αυτή την ιστορία. Είναι περιττό, υποθέτω, να θυμίσω ότι η πανδημία δεν καταστέλλεται με το θυμό και την ανυπακοή, ούτε με τους αγανακτισμένους. Κυρίως, δεν επηρεάζεται από τις πορείες διαμαρτυρίας και τις διαδηλώσεις. Αντίθετα, θα έλεγε κανείς με βεβαιότητα ότι  διασπείρεται περισσότερο!    

Ακούραστα και ασταμάτητα ακούγονται σε καθημερινή βάση δεκάδες απόψεις για την υγειονομική αυτή απειλή  που επικρέμεται των κεφαλιών μας εδώ και δυο χρόνια. Είναι εντυπωσιακό ότι σε παγκόσμιο επίπεδο  έχουν ειπωθεί άπειρες κουβέντες γύρω από την πανδημία ενώ δεν χρειάζεται παρά μια:  εμβόλια! Υπάρχουν εμβόλια στη χώρα μας; Ναι!  Ήρθαν εγκαίρως σε σχέση με άλλες χώρες;  Ξανά, ναι!  

Ήμασταν από τους τυχερούς…  Φανταστείτε μια ουρά με επτά και βαλε δισεκατομμύρια ανθρώπους και το Μήτσο, την Πόπη, την θεια Κατίνα, τον  Κώστα  και τον Γιάννη, την Όλγα και την Πηνελόπη να εμβολιάζονταν από τους πρώτους με άψογες διαδικασίες και πρωτοφανή στα  ελληνικά χρονικά, συνέπεια. Πρώτοι – πρώτοι ανάμεσα σε μια παγκόσμια σειρά που την απαρτίζουν πάνω από επτά δισεκατομμύρια πολίτες…  

Τα δικά μας προβλήματα όμως δεν άρχισαν από την έλλειψη των εμβολίων αλλά από την πληθώρα, καθώς ο Μήτσος  δεν είναι κορόιδο να κάνει όποιο  κι όποιο εμβόλιο! Ήθελε το καλύτερο! Και έτσι, αφήσαμε τον εμβολιασμό και αρχίσαμε τον ελληνικό διάλογο για το ποιο εμβόλιο δικαιούται και αξίζει η Ζηνοβία . Δεν μπορεί να κάνει δευτεράντζες εμβόλια. Πέρασε ένα διάστημα σκεπτικισμού μέχρι να διαλέξουμε.

Βέβαια, βοήθησε στο μεγαλύτερο βαθμό όλη αυτή η φιλολογία της ΕΕ για το Astrazeneca, για τις θρομβώσεις, για τις μίζες, τις σκοτεινές δυνάμεις, τους εξωγήινους – θέματα  ιδιαίτερα δημοφιλή στη χώρα μας!  Ωστόσο, η αφορμή ήταν οι κακές συνεννοήσεις  και συμφωνίες κρατών με εταιρείες, πράγματα όμως που συμβαίνουν όταν μάλιστα αυτά γίνονται κάτω από ασφυκτικές συνθήκες. Και βεβαίως, όλα τα εμβόλια δούλεψαν μια χαρά. Δεν αρκούσαν παρά μερικά δέκατα του δευτερόλεπτου και τέλειωνες!

Ωστόσο, εκτός από τον Πόλεμο των Εταιριών, των Ούφο και των Άστρων, ένας βασικός παράγων ήταν ότι ο Μητσάρας που θα το σκεπτόταν πρώτα, θα έπαιρνε τον χρόνο του να διαλέξει για την πάρτη του το καλύτερο εμβόλιο  αφού πρώτα θα έκανε έναν έλεγχο αγοράς για να τσεκάρει. Με αυτά και με εκείνα,  αλλά με άψογο εμβολιαστικό πρόγραμμα καταφέραμε να εμβολιάσουμε πάνω από το μισό πληθυσμό…  

Μέχρι που ήρθε το καλοκαίρι (τα μπάνια του λαού…)  και πέσαμε πάνω στο τείχος της ΕΥΦΥΙΑΣ, όλων εκείνων των ξύπνιων αυτής της χώρας που παίζουν στα δάκτυλα -εκτός από τα θέματα των εμβολίων- τα δικαιώματα , τα συντάγματα, τους νόμους. Πέσαμε πάνω στους  ενημερωμένους – υποψιασμένους  πολίτες  με τα φακιόλια, τα θυμιατήρια, τις ντουντούκες  και τον συνδικαλισμό που όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει και όλα τα ισοπεδώνει.

Διαβάστε επίσης

Γιατί οι Ταλιμπάν κατέλαβαν τόσο γρήγορα το Αφγανιστάν

Φώφη, δώσε mansplaining στον λαό!

Βαρύ πλήγμα της Ν.Δ. στο ελληνικό αντιντόπινγκ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 12:14