search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 17:11
MENU CLOSE

Αρκουμανέας: Έως 17 ετών το 20-25% των νέων κρουσμάτων

15.09.2021 15:53
kosmos-new

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας έδωσε στοιχεία σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και είπε αυτό που τον τελευταίο καιρό λένε όλοι οι επιστήμονες ότι ο κορωνοϊός χτυπάει και τα παιδιά και ότι 1 στα 4 νέα κρούσματα είναι σε παιδιά ηλικίας 0 μέχρι 17 ετών.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ αναφέρθηκε επίσης και στην πανδημία και είπε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως τον τελευταίο καιρό παρουσιάζει μια ύφεση, η οποία είναι της τάξης του 24% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

Δεν παρέλειψε να τονίσει πως τα πολλά και μαζικά τεστ βοηθούν στον έλεγχο της πανδημίας ενώ ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν επαληθευτεί κάποιες προβλέψεις του καλοκαιριού που μιλούσαν για 10.000 κρούσματα ημερησίως.

Βέβαια διευκρίνισε πως κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να συμβεί τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε την ανάγκη της τήρησης των μέτρων αλλά και της συνέχισης των εμβολιασμών, λέγοντας ότι κάθε μέρα γίνονται κάποιες δεκάδες χιλιάδες εμβολιασμοί και μπορούν να πειστούν ακόμα περισσότεροι να εμβολιαστούν.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική θύελλα για τον Μπογδάνο: «Διαγράψτε τον – Εγκληματική πράξη να στοχοποιεί παιδιά»

Επίθεση με βιτριόλι: Διεκόπη η δίκη – «Αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και δειλή είναι» δήλωσε η Ιωάννα (video)

Αναδρομικά συνταξιούχων: Ποιοι δικαιούχοι θα πληρωθούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 17:04