search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:38
MENU CLOSE

Αιχμηρός Νίκος Φίλης: Μπορεί να σπάσαμε το κεφάλι του φιδιού, αλλά υπάρχουν και Μπογδάνοι

15.09.2021 17:31
filis_new

Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ την αναπαραγωγή από τον βουλευτή της ΝΔ της απαράδεκτης ανάρτησης που στοχοποιούσε νήπια.

Μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», ο Νίκος Φίλης σημείωσε με νόημα ότι «η κυβέρνηση, δήθεν μέσα από την προστασία των συνόρων καλλιεργεί την προσφυγοφοβία, μετατρέποντας τον άλλο, τον πρόσφυγα, σε εχθρό. Ο αυταρχισμός που εξέπεμψε στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης άφησε να εννοηθεί ότι θα γίνουν όλα, ακόμα και παράνομες συμπεριφορές, προκειμένου να μην έρθει κανένας».

«Μπορεί να σπάσαμε το κεφάλι του φιδιού, αλλά υπάρχουν και Μπογδάνοι. Αν έχουμε στοιχειώδη αντίληψη κράτους δικαίου και ανθρωπισμού, σε όποιον θεό και να πιστεύει ο καθένας, θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι ο ορισμός του πολιτικού πρόσφυγα σήμερα, είναι αυτός που έρχεται από το Αφγανιστάν. Άρα πρέπει να είναι ανοιχτές οι πόρτες μας, σε σύνδεση με την Ευρώπη προφανώς και να μην διώκονται οι πρόσφυγες. Να μην εξαφανίζονται ως δια μαγείας οι πρόσφυγες και να στέλνονται πίσω, όπως γίνεται τώρα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Και τόνισε ότι «σήμερα η κυβέρνηση εργαλειοποιεί το προσφυγικό στην ελληνική κοινή γνώμη λέγοντας της, ότι μπορεί να τα έκανε χάλια στις φωτιές και στη διαχείριση της πανδημίας, άλλα δεν περνάει κουνούπι από τα τείχη. Ο Μπογδάνος δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κρίκο μιας νοοτροπίας που καλλιεργείται άνωθεν».

Όλη η συνέντευξη παρακάτω:

Διαβάστε επίσης

«Καρφί» Μαλέλη σε Μπογδάνο: «Πόσο δίκιο είχα που σε απέλυσα»

Η αλυσίδα ξενοδοχείων Steigenberger απαντά για την… ομπρέλα του Μητσοτάκη (Photo)

Ο Άδωνις πλέκει το εγκώμιο του Χαρίτση – «Κάνουμε εξαιρετικές συζητήσεις»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:35